Politie Gelderland-Zuid

Twee personen aangehouden wegens rijden onder invloed

Nijmegen, 25-09-2008 o Woensdagnacht zijn er een 69-jarige man uit Nijmegen en een 24-jarige vrouw uit Berg en Dal aangehouden wegens rijden onder invloed.

Rond 02.30 uur hebben agenten op de Neerbosscheweg een 69-jarige man uit Nijmegen aangehouden omdat hij iets te diep in het glaasje had gekeken. Vanwege zijn rijstijl kregen dienstdoende agenten het vermoeden dat de bestuurder van de auto onder invloed van alcohol kon zijn. Zij lieten hem stoppen en hebben de man laten blazen. Hieruit bleek dat de man inderdaad gedronken had. De agenten hebben hem aangehouden en hem meegenomen voor een ademanalyse op het bureau. Hier blies hij 410 ug/l. Het wettelijk toegestane maximum is 220 ug/l. De man heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 5 uur.

Twee keer betrapt

Diezelfde nacht werd een 24-jarige vrouw uit Berg en Dal twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. De eerste keer was rond 01.30 uur op de Panovenlaan. Bij de ademanalyse blies zij toen 390 ug/l. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Ruim een uur later zagen agenten haar toch weer rijden. Dit keer op de scheidingsweg. De 24-jarige werd wederom aangehouden voor het rijden onder invloed en ditmaal ook voor het negeren van het rijverbod dat haar eerder die nacht was opgelegd. Bij de ademanalyse blies zij dit keer 310 ug/l. Ze is later die nacht met een proces-verbaal heengezonden. (15)

Laatst gewijzigd 25-09-2008 15:25 | © Regio Gelderland-Zuid |