Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 25 september

Alkmaar, 25-09-2008 o 15.00 uur


Belediging

Schagen, woensdag 24 september 2008

Op woensdagavond omstreeks 20.00 uur controleerde een politieman een automobilist op de Welmolen in Schagen. De controle werd uitgevoerd omdat de auto waarin de 48-jarige man uit Schagen reed vermoedelijk niet verzekerd was. Direct nadat de man was aangesproken begon hij de politieman uit te schelden en te beledigen. De verdachte werd daarop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beroving

Hoorn, woensdag 24 september 2008

Op woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur werd een 13-jarig meisje uit Hoorn beroofd op de Van Dedemstraat in haar woonplaats. Het meisje stond te praten bij een supermarkt. Zij stond daar met haar fiets. Plotseling werd er aan haar schoudertas getrokken door een onbekende. Omdat zij de tas schuin voor haar lichaam langs droeg, werd zij omvergetrokken en belandde op de grond. De dader, een jongen die een opvallende rode pet, handschoenen en sjaal droeg, ging er vandoor. Hij bleek vijftien euro uit de tas te hebben gestolen.

Politie zoekt getuige van beroving

Alkmaar, woensdag 24 september 2008

Op woensdagmorgen omstreeks 02.45 uur deed een 25-jarige man uit Alkmaar aangifte van een poging tot beroving die vermoedelijk plaatsvond op de Koningsweg in Alkmaar.

De man reed op een fiets over de Koningsweg in de richting van de Paardenmarkt. Plotseling werd hij van achteren vastgegrepen door een man, die eveneens op een fiets reed. Het slachtoffer en de verdachte man kwamen beiden ten val. Direct daarna werden de zakken van de kleding van het slachtoffer door de verdachte doorzocht op kostbaarheden. Omdat het slachtoffer de man wegduwde, wist hij niets van waarde te pakken.

Een bewoner van de Koningsweg, die geluiden op straat hoorde, riep iets uit een raam. De verdachte reageerde hierop door er vandoor te gaan. Toen het slachtoffer thuis kwam bleek dat er twee maal in zijn jas gesneden was, mogelijk met een mes.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval, met name de op de Koningsweg wonende persoon, die uit het raam geroepen heeft. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontroles

Regio, donderdag 25 september 2008

Dagelijks worden er snelheidscontroles gehouden op de wegen in Noord-Holland. De controles zijn noodzakelijk omdat te hoge snelheid een van de grootste oorzaken is van ernstige aanrijdingen. De controles op doorgaande wegen worden doorgaans gedaan met radarapparatuur waaraan een camera is gekoppeld. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd. Op lokale wegen en wegen binnen de bebouwde kom wordt meestal gecontroleerd met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). Overtreders worden bij dergelijke controles meestal direct aangesproken en krijgen ook meteen een bekeuring.

Een selectie van de gehouden controles:

Woensdag 24 september van 14.00 tot 16.30 uur op de Simon Koopmanstraat in Wervershoof. Aantal passanten: 556. Aantal overtreders 72. Overtredingspercentage 13%. Hoogst gemeten snelheid: 81 km per uur (ipv de toegestane 50 km per uur).

Woensdag 24 september van 15.00 tot 17.30 uur op de Kon. Wilhelminaweg in Slootdorp. Aantal passanten: 315. Aantal overtreders 50. Overtredingspercentage 16%. Hoogst gemeten snelheid: 119 km per uur (ipv de toegestane 80 km per uur).

Woensdag 24 september van 21.00 tot 22.00 uur op de Middenweg in Heerhugowaard. Aantal passanten: 201. Aantal overtreders 20. Overtredingspercentage 10%. Hoogst gemeten snelheid: 98 km per uur (ipv de toegestane 50 km per uur).

Woensdag 24 september van 19.00 tot 21.00 uur op de Hartweg in Nieuwe Niedorp. Aantal passanten: 462. Aantal overtreders 71. Overtredingspercentage 15%. Hoogst gemeten snelheid: 116 km per uur (ipv de toegestane 80 km per uur).

Venhuizen, woensdag 24 september, omstreeks 20.00 uur raakte een 20-jarige motorrijder zijn rijbewijs kwijt op de Markerwaardweg in zijn woonplaats. De man reed in ieder geval 135 in plaats van de toegestane 60 km per uur.

Diefstal buitenboordmotor

Sint Pancras, donderdag 25 september 2008

Op donderdagmorgen omstreeks 04.15 uur zag een getuige een bestelbus rijden waarachter een trailer zat met een boot. Opvallend was dat er geen verlichting brandde op de trailer. De getuige, een vrachtwagenchauffeur, vertrouwde de zaak niet en reed in zelfde richting als waarin de bestelbus was verdwenen. Op de Gedempte Veert zag hij de trailer staan. De bestelbus reed met gedoofde verlichting weg. Hij kon niet meer worden achterhaald.

Van de boot die op de trailer stond is vermoedelijk de buitenboordmotor ontvreemd. De boot (blauw met een rode streep) en de trailer (grijs, merkloos) zijn overgebracht naar het politiebureau in Heerhugowaard.

Eventuele getuigen en de eigenaar worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcohol op de bromfiets

Alkmaar, woensdag 24 september 2008

Ten onrechte wordt er vaak vanuit gegaan dat je rustig met alcohol op op een fiets of een bromfiets mag rijden. Dat de alcoholwetgeving ook hiervoor geldt, bemerkte een 37-jarige vrouw uit Alkmaar die op een snorfiets over de Korte Vondelstraat in haar woonplaats reed. Zij blies 630 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Omdat zij niet in het bezit is van een rijbewijs, gelden voor haar de regels voor beginnend bestuurder. Dit betekent dat zij niet meer alcohol in haar adem mocht hebben dan 90 ug/l. Zij blies dus zeven maal het maximum. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autogordelcontrole

Hoorn, woensdag 24 september 2008

Op woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Oostergouw in Hoorn. De controle was voornamelijk gericht op de draagplicht van autogordels. In totaal kregen 16 bestuurders een bekeuring omdat zij geen gordel droegen.

Diefstal auto

Andijk, donderdag 25 september 2008

In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 23.00 en 07.30 uur, werd vanaf de Dijksweg in Andijk een bestelauto ontvreemd. De bus stond geparkeerd naast een woning. Het ging om een zwarte Mercedes 639 VITO 111C met kenteken 14-VDN-1.

Rijden zonder rijbewijs

Den Burg, woensdag 24 september 2008

Op woensdagavond omstreeks 20.00 uur liep een 68-jarige man uit Den Hoorn op de Waalderstraat in Den Burg tegen de lamp. Hij reed in een personenauto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Omdat dit al de tweede keer was dat de man zonder geldig rijbewijs rijdende betrapt werd, werd ook zijn auto in beslag genomen.

Aanrijding met letsel

Slootdorp, woensdag 24 september 2008

Op woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur, raakte een 55-jarige man uit Wieringerwerf gewond bij een aanrijding op de Schelpenbolweg in Slootdorp. De man reed daar op een motorfiets. Voor hem reden een personenauto en een landbouwtractor. De tractor werd bestuurd door een 67-jarige man uit Slootdorp. Toen de tractorrijder linksaf een erf op wilde rijden, werd dit wel gezien door de inzittenden van de personenauto. De motorrijder die daar weer achter reed had het echter niet in de gaten en wilde juist op dat moment inhalen. Hij botste tegen de tractor en liep verwondingen op.