Rieke Schouten nieuwe directeur PCOB

25/09/2008 16:02

PCOB

Drs. Rieke Schouten wordt per 1 oktober 2008 directeur van de PCOB. Schouten was sinds april dit jaar als adjunct en waarnemend directeur werkzaam bij de belangenbehartiger voor 50-plussers. Zij is verheugd over haar benoeming: "In de maanden dat ik hier werk ben ik me bewust geworden van het belang en de kracht van een maatschappelijke organisatie als de PCOB. Ik zet me graag in voor het goed samenleven en samenwerken van verschillende generaties mensen."

Schouten gaat een dienstverband aan voor 24 uur per week. PCOB-voorzitter Dick Corporaal: "Eigenlijk is de functie van directeur binnen de PCOB een fulltime functie. Vandaar dat het landelijk bestuur gekozen heeft voor een constructie met een directeur en een adjunct-directeur, zodat in onderling overleg het takenpakket verdeeld kan worden." Voor de adjunct-directeur wordt binnenkort een vacature opengesteld. Schouten is als directeur volledig eindverantwoordelijk.

Voorheen was Schouten werkzaam bij de CNV Vakcentrale. Zij werkte daar als manager ledenservice en marketing, en als strategisch adviseur van het dagelijks bestuur.

Schouten is de opvolger van Gert Prins, die in juni 2008 overleed.





http://www.pcob.nl