Gemeente Waalwijk Instemming ontwerp woningbouwlocaties Waspik

In 2007 heeft de Waalwijkse gemeenteraad ingestemd met het plan om een drietal nieuwbouwlocaties in het zuid-oosten van de kern Waspik te realiseren. Het gaat hier om de bouw van ongeveer 75 woningen op locatie De Rugt, vijf tot negen woningen in de Jan van Erpstraat en tot slot twee woningen aan de Canadeseweg. Het college van Waalwijk heeft op dinsdag 23 september besloten om in te stemmen met het ontwerp voor de locaties De Rugt en de Jan van Erpstraat. Het stedenbouwkundig ontwerp voor de Canadeseweg was al opgenomen bij de vaststelling van het plan van aanpak voor Waspik Boven in 2007.

Op basis hiervan zal nu een bestemmingsplan worden uitgewerkt voor de drie nieuwbouwlocaties. De gemeente neemt in het bestemmingsplan ook de bouw van twintig CPO-woningen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) op. Begin 2009 start de bestemmingsplanprocedure. Eind 2009, begin 2010 start het bouw- en woonrijp maken en de gronduitgifte.

Vervolgopdracht projectgroep
Het college heeft ook besloten om de projectgroep die het stedenbouwkundig ontwerp voor de locatie De Rugt heeft gemaakt een vervolgopdracht te geven. Zij worden gevraagd het college te adviseren op de punten beeldkwaliteit en duurzaamheid (energiebesparing, leefbaarheid en levensloopbestendigheid).

Jan van Erpstraat
In het door het college behandelde stedenbouwkundig rapport zijn drie varianten opgenomen voor het ontwerp voor de locatie Jan van Erpstraat. Deze zijn op 23 april jongstleden gepresenteerd aan omwonenden en belangstellenden. Tijdens deze avond zijn de meeste stemmen uitgebracht op de variant met de vrijstaande woningen. Daarbij heeft iets meer dan de helft gevraagd om het behoud van een stuk speelveld. Daarom is uiteindelijk een variant vier uitgewerkt waarbij een vrijstaande woning is vervallen en een stuk speelveld is behouden. Het college heeft ingestemd met het uitwerken van deze variant tot een bestemmingsplan.

Planning
De projectgroep gaat tegelijkertijd met het opstellen van het bestemmingsplan aan de slag met hun vervolgopdracht (tot december 2008). Eventuele aanpassingen als uitvloeisel van deze opdracht kunnen dan nog worden verwerkt in het bestemmingsplan. Ook de inbreng van het CPO-project zal zoveel mogelijk plaatsvinden tijdens het opstellen van het bestemmingsplan. Hierbij gaat het vooral om de keuzemogelijkheden welke de onlangs opgerichte kopersvereniging nog heeft ten aanzien van het bestemmingsplan. Begin 2009 start de bestemmingsplanprocedure. Eind 2009, begin 2010 start het bouw- en woonrijp maken en de gronduitgifte.

Publicatie datum 25-09-2008