Saxion Hogescholen
BR>

do 25 september 2008

Pilot financien-HRM bij Saxion succesvol


Als Human Resource Manager van nu wordt je bij de uitoefening van je functie steeds meer geconfronteerd met financiële aspecten. Als `financial' wordt er, gezien het belang en de waarde van het menselijk kapitaal in organisaties, inzicht van je verwacht in de HRM-functie. De minor Human Resource Accounting bij Saxion voorziet in deze behoeftes door een succesvolle kennisoverdracht tussen beide beroepsgroepen.

Saxion is, samen met accountants- en adviesorganisatie KPMG, de kartrekker van de minor. Zij merkten vanuit het bedrijfsleven een stijgende vraag naar HRM-ers die op financieel-economisch gebied geschoold zijn en omgekeerd. Een jaar geleden startten Saxion en KPMG met het aanbieden van de zes maanden durende opleiding aan studenten van Saxion die óf een financieel-economische studie óf een opleiding Personeel en Arbeid (HRM) volgen.

De studenten gaan met een praktijkgerichte opdracht aan de slag in organisaties en maken zo direct kennis met het werkveld. Dat de combinatie van beide vakgebieden succesvol is, bewijst de enthousiaste reactie van Roelien Bolink, rector van De Waerdenborch scholengemeenschap in Holten: "Een groep van vijf studenten, twee studenten HRM en drie studenten accountancy, heeft van scholengemeenschap De Waerdenborch de opdracht gekregen om de strategische personeelsplanning in kaart te brengen. De waardevolle uitkomsten van dit onderzoek worden in onze organisatie uitgezet en voor een nieuwe groep studenten volgt een vervolgopdracht. Enthousiaste studenten die met een open en kritische blik naar je organisatie kijken. Een mooie combinatie van Human Resource Management en financiën, die je nog maar zelden in de onderwijsmarkt aantreft."

Saxion en KPMG zijn ook overtuigd van het nut en de resultaten van deze opleiding voor het werkveld. Daarom willen zij in de nabije toekomst Human Resource Accounting aanbieden aan het bedrijfsleven en op deze manier helpen een brug te slaan tussen de HRM-ers en de financieel-economen. Wilt u meer informatie over deze opleiding, neem dan contact op met dhr. Eric van Soest, coördinator Human Resource Accounting, mail: e.vansoest@saxion.nl.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak voor een interview kunt u contact opnemen met dhr. Eric van Soest, coördinator Human Resource Accounting, (mail: e.vansoest@saxion.nl).