AutoRai

Daihatsu Cuore zuinigste benzineauto in EcoTour 2008

(9/25/2008)
De EcoTour 2008 heeft een glansrijke overwinning opgeleverd voor de Daihatsu Cuore. Over een afstand van ruim 2.500 kilometer was de Cuore de zuinigste benzineauto, met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 4,53 l/100 km.

Met dit fraaie resultaat bevestigt de Daihatsu Cuore zijn reputatie als een van de zuinigste benzineautoâs ter wereld. Na de rit over 2.500 kilometer bleek de Cuore niet alleen de zuinigste auto in zijn klasse (kleine autoâs met benzinemotor) maar ook de zuinigste van alle twintig deelnemende benzineautoâs, inclusief twee hybrideautoâs.

ANWB
De EcoTour 2008 werd georganiseerd door de ANWB, mede om zuinig rijden en zuinige autoâs onder de aandacht van het publiek te brengen. De rit ging met 42 autoâs van twintig merken op 13 september van start in Barcelona. Na een zevendaagse route dwars door Europa lag de finish op 19 september in Scheveningen.

Met deze tiende editie van de EcoTour is wederom aangetoond dat zuinig rijden â in Nederland bekend als het Nieuwe Rijden â met het oog op het milieu en de stijgende brandstofprijzen de moeite loont. Helemaal als de auto gebouwd is om efficiënt te presteren.

Door zuinig te rijden wisten de equipes die met de Daihatsu Cuore reden, in vijf van de zeven etappes minder brandstof te verbruiken dan de volgens het boekje geldende waarde van 4,4 l/100 km. Tijdens de allerzuinigste etappe liet de Cuore zelfs een brandstofverbruik van 1 op 28,6 (3,5 l/100 km) noteren, wat met een tankinhoud van 36 liter omgerekend neerkomt op een actieradius van ruim 1.000 kilometer. Over de gehele afstand van 2.550 kilometer lag het gemiddelde verbruik van
1 op 22,1 â net onder het volgens de EC-norm opgegeven verbruik van 1 op 22,7.

A-label
Dankzij de bij het groene A-energielabel behorende subsidie heeft de verrassend ruime Daihatsu Cuore een vanafprijs van slechts ⬠8.199,-. De Cuore kwam al bij een eerder onderzoek van de ANWB uit de bus als voordeligste auto in het gebruik, met een lage kilometerkostprijs van 25,5 cent per kilometer. Ook voor de zakelijke markt heeft dit zijn voordelen. Vanwege het milieuvriendelijke karakter geldt voor de Cuore een bijtelling van slechts 14 %.

Kijk voor meer informatie over de EcoTour 2008 op www.ecotour2008.eu.