Gemeente Andijk


* Voorkom gevaarlijke situaties door klei op de weg: leen een bord!

Voorkom gevaarlijke situaties door klei op de weg: leen een bord!

25 sep 2008
Agrariërs kunnen waarschuwingsborden lenen bij hoogheemraadschap. Voor veel agrariërs is de oogsttijd begonnen, en daarmee het transport met trekkers en aanhangwagens over de weg. De banden kunnen onder modder raken en daarmee ook de wegen. Hoewel agrariërs verplicht zijn de weg schoon te houden, kunnen de wegen gedurende een korte periode toch vervuild raken. In het verleden zijn daardoor ongevallen veroorzaakt, soms met lichamelijk letsel. Als beheerder van 1400 kilometer plattelandswegen waarschuwt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier weggebruikers voor mogelijke gladheid.

Klei op de weg
Het hoogheemraadschap biedt daarom agrariërs aan waarschuwingsborden te lenen met de tekst: "Klei op de weg". Door het vooraf plaatsen van deze borden worden weggebruikers op de gevaarlijke situaties gewezen. Het plaatsen van verkeersborden ontslaat agrariërs niet van hun plicht de weg schoon te houden.

Meer informatie?
Hiervoor, of voor het melden van klachten over vervuilde wegen kunt u contact opnemen met het hoogheemraadschap, telefoonnummer 0299-663000, www.hhnk.nl.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |