Amcor behoort tot de wereldwijde leiders in zakelijke duurzaamheid

25/09/2008 17:16

PR Newswire

MELBOURNE, Australië, September 25 /PRNewswire/ --
Amcor is opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index als belangrijke speler op het gebied van duurzaamheid.

Amcor is één van de slechts twee bedrijven binnen de
verpakkingsmaterialenindustrie die internationaal is geselecteerd op basis van zijn sociale, economische en milieuhygiënische prestaties, om te worden opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI), de wereldwijde index voor duurzaamheid van de Dow Jones.

Het jaarlijkse overzicht van de DJSI is gebaseerd op een grondige analyse van zakelijke economische, milieuhygiënische en sociale prestaties, waarbij zaken zoals ondernemingsbestuur, risicomanagement, branding, vermindering van klimaatverandering, standaarden voor de leveringsketen en arbeidspraktijk worden beoordeeld. De index houdt ook rekening met sectorspecifieke duurzaamheidscriteria.

Algemeen en uitvoerend directeur van Amcor Ken MacKenzie zegt hierover: "Amcor wil voldoen aan de hoogste standaard voor duurzame ethische en milieuhygiënische bedrijfsvoering. Het is een genoegen dat Amcor erkend wordt als één van de wereldwijde leiders die zich bekommeren om milieuhygiënische, sociale en economische duurzaamheid."

Over Amcor
Amcor is een vooraanstaand wereldwijd actieve fabrikant van een breed scala aan verpakkingsmateriaal van bijvoorbeeld plastic, vezelmateriaal, metaal en glas in combinatie met verpakkingsgerelateerde diensten.

Contactpersoon