PvdA Rotterdam


Twee jaar Resultaten in Feijenoord

Do 25 Sep 2008

Twee jaar Resultaten in Feijenoord.

Sinds de verkiezingen wordt er hard gewerkt om van de deelgemeente Feijenoord een betere deelgemeente te maken. In onze folder zijn tien punten te lezen die de afgelopen twee jaar bereikt zijn. Hieronder vindt u nog eens twintig andere punten die in die twee jaar gerealiseerd zijn. Het zijn geen plannen of beloftes, maar dingen die al echt bereikt zijn. Niet dat we geen plannen hebben natuurlijk.. Bereikt tot nu toe:


1 In 2006 en 2007 is de aanpak van Huiselijk Geweld opgestart en doorgestart met een proef waarin teams van verschillende organisaties samenwerken bij de signalering en het oplossen van geweld achter de voordeur. Tegelijkertijd is er voorlichting over het onderwerp gegeven en is apart ingezet op het tegengaan van ouderenmishandeling.


2 Voorlichting over schuldhulpverlening aan mensen zodat die anderen met een schuldprobleem kunnen helpen op weg naar een oplossing.


3 Er is 100.000 vrijgemaakt om de initiatieven van jongeren in onze deelgemeente te ondersteunen.


4 Extra verlichting op onveilige plekken op het Noordereiland, met name op de Koopvaardijhof, de De Ruiterstraat en onder de Willemsbrug. Ook is er verlichting op de Dordtselaan bijgekomen en is er geld om de verlichting daar af te ronden.


5 In 2007 is de herinrichting van het Deliplein afgerond.


6 Het aanpakken van verschillende overlastgevende groepen jongeren op Katendrecht, de Putsebocht, het Polderplein, het Oleanderplein, De Brink, het Stichtseplein en de Kaapstraat.


7 De plaatsing van fietssluisjes bij de voetgangersoversteekplaatsen op de Putselaan om de verkeersveiligheid te vergroten.


8 Sportstimulering door het aanstellen van een sportconsulent die scholen helpt bij de realisatie van sportactiviteiten in en na schooltijd, helpt bij het oprichten van schoolsportverenigingen en het opzetten van een Sport-O-Theek, een uitleen voor sportmaterialen voor vrijwilligersorganisaties. In totaal worden, ook voor ouderen, jaarlijks 800 activiteiten georganiseerd met 20.000 deelnemers!


9 De ontmanteling van 64 hennepkwekerijen in 2006 en nog eens 39 in 2007.


10 Het opknappen van 20 speelplekken in de gehele deelgemeente, met name in de Afrikaanderwijk (De Wetstraat, Zwederstraat, Hilledijk, en de Kaapstraat).


11 Samen met de 100-jarige voetbalvereniging Feyenoord is een voetbalclinic georganiseerd op het Afrikaanderplein, het eerste speelveld van de voetbalclub. Ook is een Feyenoord-pad ontwikkeld langs plekken op zuid met een stuk Feyenoordhistorie.


12 Uitbreiding van het schoolmaatschappelijk werk met als doel ervoer te zorgen dat 6 in plaats van 9 procent van de leerlingen een beroep op het schoolmaatschappelijk werk kan doen. In 2007 heeft het Schoolmaatschappelijk werk 488 jongeren begeleidt, 37 groepsactiviteiten georganiseerd en 597 adviezen gegeven.
13 Om het isolement bij ouderen te voorkomen zijn in 2007 door de deelgemeente 504 huisbezoeken bij ouderen afgelegd waarmee veertien procent van de ouderen in de deelgemeente bezocht is.


14 Door een beter toezicht op de Boulevard-Zuid is het veiliger geworden. Bovendien wordt er de komende drie jaar 1.500.000 uitgetrokken om er weer een mooie winkelstraat van te maken.


15 Op Katendrecht is de poort aan de Tolhuislaan gesloopt waardoor deze overlastgevende en onveilige hangplek verdwenen is en de straat weer aantrekkelijk wordt om te verblijven.


16 Voor de Winkeldriehoek Afrikaanderplein, Katendrecht en de Groenezoom is het project Veilig Ondernemen van start gegaan waardoor daar de komende drie jaar gewerkt wordt aan de veiligheid.


17 Met scholen, mentoren en Feijenoord@work wordt gewerkt aan het terugdringen van schooluitval en het aan het werk brengen van jongeren met problemen.


18 In Bloemhof zijn verschillende kleinere groenprojecten uitgevoerd op het Ericaplein en de Odastraat. Daarnaast zijn ook op de Strevelsweg extra plantenbakken geplaatst.


19 Op het Afrikaanderplein is een verkeerspark gerealiseerd waar kinderen verkeersles kunnen krijgen.


20 Met ondernemers wordt in de Afrikaanderwijk hard gewerkt aan het aantrekkelijk maken van de deelgemeente als vestigingsplaats. Onder andere op de Boulevard-Zuid, de Groene Zoom, de Strevelsweg en het Noordereiland. Zo zijn er in 2006 23 en in 2007 80 ondernemers geholpen bij het verbeteren van de bedrijfsvoering, bij het verkrijgen van vergunningen en bij het verkrijgen van subsidies. In dezelfde periode zijn ook nog eens 212 ondernemers benaderd om de uitstraling van hun panden en gebieden te verbeteren.