Scania


2008-09-25

Scania op bedrijfsautotentoonstelling IAA 2008 in Hannover

Baanbrekende motortechnologie, operationeel rendement en professionele ondersteuning op alle fronten!

Scania's nieuwe motorenplatform op vrachtauto's en bussen, Euro 5 zonder nabehandeling - een wereldprimeur, sterke nadruk op brandstofzuinigheid, productaanbod uitgebreid met P, G en R serie vrachtauto's en talrijke cabineverbeteringen, uitgebreide serie bussen en touringcars voor reguliere en incidentele toepassingen, uitgebreid dienstenpakket voor optimaal operationeel rendement, Scania Chauffeurstraining verbetert rijvaardigheden chauffeurs, start van de Young European Truck Driver competitie 2009.

Scania's persconferentie vindt plaats op 24 september om 09:00 op de Scania stand (B06 in hal 17).

Op de stand staan onder meer een Scania R 400 uit de Scania Rental Service, een R 440 en een R 480 (allemaal voorzien van een Euro 5 EGR-motor), de P 380 lichtgewicht trekker en Scania's vlaggeschip de R 620 V8. Het bouwsegment wordt vertegenwoordigd door een nieuwe G 420 kipper en een R 440 heavy-duty truck met haaklift.

Ook staan er twee distributievoertuigen: een Scania P 280 chassis met Euro 5 of EEV motor en een P 280 met gesloten opbouw.

De speciale toepassingen worden vertegenwoordigd door een Scania P 270 chassis met een Low-entry cabine met lage instap en een diesel-ethanolmotor, die geschikt is voor vuilnis ophalen of lokaal distributiewerk. Dankzij de lage instap kan de chauffeur of bijrijder gemakkelijk in- en uitstappen en van de ene naar de andere kant van de cabine bewegen. De diesel-ethanolmotor maakt het mogelijk om het voertuig op de steeds gemakkelijker verkrijgbare, hernieuwbare brandstof ethanol te laten lopen. Een Scania CrewCab met 6 stoelen laat zien wat Scania in bijvoorbeeld het brandweerautosegment te bieden heeft. De CrewCab is ook leverbaar in een uitvoering met 8 zitplaatsen.

Scania's bussen en touringcarserie wordt op de stand vertegenwoordigd door de Scania OmniCity met lage vloer, de Scania Irizar i4 touringcar en de luxueuze Scania Irizar PB touringcar. Ook is er een Scania OmniCity met ethanolmotor beschikbaar om in proef te rijden.

Nieuwe motorengeneratie
Op de stand is een prominente plaats ingericht voor Scania's baanbrekende motortechnologie. De relatie tussen kracht en koppel - traditioneel de grote kracht van Scania - is beslissend voor de algehele voertuigprestaties en alle Scania aandrijflijnen zijn geoptimaliseerd om zo zuinig mogelijk te rijden.

De nieuwe motoren met EGR (Exhaust Gas Recirculation) voldoen aan de Euro 5 emissienormen zonder nabehandeling of additieven - een doorbraak in de motortechnologie. Naast deze uitgebreide motorenserie levert Scania nog andere Euro 5 en EEV (Enhanced Environmentally-friendly Vehicle) motoren, die voldoen aan de strengste emissienormen die momenteel in Europa bestaan.

Scania's nieuwe 9-liter diesel-ethanolmotor biedt transportondernemers de mogelijkheid om te rijden op ethanol, de alternatieve brandstof die momenteel het gemakkelijkst op de markt verkrijgbaar is. Hierdoor kan de CO2-uitstoot tot 90% dalen.

Chauffeur staat centraal
Voor Scania staat de chauffeur altijd centraal omdat hij of zij een doorslaggevende rol speelt voor de verkeersveiligheid, het brandstofverbruik, de operationele economie, het voorkomen van een ongeluk en de milieu-effecten. De IAA markeert ook de start van Scania's chauffeurscompetitie "Young European Truck Driver 2009". Chauffeurs die willen deelnemen, kunnen zich op de Scania stand inschrijven.

Uitgebreid dienstenaanbod
Bij de vele diensten die Scania biedt, staat efficiency voorop. Scania kan ca. 30 verschillende diensten leveren. Een selectie hiervan wordt op de Scania stand gepresenteerd. Daarnaast is er aandacht voor Scania's nieuwe chauffeurstrainingsprogramma, dat voldoet aan de EU-richtlijn inzake de vakbekwaamheid van chauffeurs die nu van kracht wordt.

Scania is het huuraanbod in Duitsland aan het uitbreiden met schuifzeil- en huifopleggers.