Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Minister Vogelaar spreekt op conferentie Kamers met Kansen in Osdorp

25 september 2008

Kamers met Kansen is een project waarbij jongeren tussen de 17 en 25 jaar, worden ondersteund op weg naar zelfstandigheid. Vroegtijdige schooluitval, werkeloosheid of het ontbreken van een eigen plek vergroten het risico dat deze jongeren tussen wal en schip vallen, terwijl zij voldoende potentie hebben. Ella Vogelaar, Minister voor Wonen, Wijken en Integratie omarmt het initiatief van Osdorp: "Jongeren moeten een toekomstperspectief hebben en dit project draagt daar aan bij."

Jongerenhuisvesting is in heel Amsterdam een probleem en in het bijzonder voor de groep jongeren die door omstandigheden thuis en door het gemis aan een goed sociaal netwerk, zich nog niet zelfstandig kunnen redden. Kamers met Kansen biedt deze jongeren een woning en coaching op weg naar werk, scholing en zelfstandigheid. Osdorp heeft het initiatief genomen een eigen model van Kamers met Kansen te ontwikkelen: het zogenaamde Osdorpse model.

Het model onderscheidt zich met name door de samenwerking met een commerciële partij (the Magic Mix). Daarbij wil Osdorp het Kamers met Kansen project op een plek in het centrumgebied realiseren, gecombineerd met voorzieningen en bedrijvigheid ten behoeve van de hele buurt. "Jongeren horen erbij in Osdorp en dat willen we ook daadwerkelijk laten zien door een toekomstperspectief voor de jongeren te creëren op een goede locatie", aldus Marjo Teuling, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Osdorp.

Conferentie

Minster Vogelaar is een van de sprekers op de conferentie. Zij draagt het initiatief van stadsdeel Osdorp een warm hart toe en steunt de realisatie van het Kamers met Kansen project in Osdorp.

Jane Slowey, directeur van de Engelse Kamers met Kansen Federatie, geeft tekst en uitleg over de Magic Mix en over de projecten en resultaten van Kamers met Kansen in Engeland.

De organiserende partijen: stadsdeel Osdorp, Combiwel, Eigen Haard en Fortis Vastgoed Ontwikkeling tekenen ter plekke een intentieverklaring. Hiermee gaan de vier partijen een inspanningsverplichting aan om het Kamers met Kansen project in Osdorp te realiseren.

Het aantal aanmeldingen voor de conferentie is boven verwachting: 200 personen.

Marjo Teuling: "Hier ben ik erg blij mee, het toont aan dat het onderwerp bij veel bestuurders en partijen leeft."