Gemeente Venlo


Venlo wil een Science Center

25-9-2008

De gemeente Venlo wil een Science Center. Dit Science Center moet ervoor zorgen dat met name scholieren en leraren van het basis- en voortgezet onderwijs meer belangstelling krijgen voor wetenschap en technologie.

Met speciale activiteiten, educatieve programma's en tentoonstellingen wil het Science Center scholieren prikkelen om zich meer te verdiepen in wetenschap en technologie. Er worden interactieve programma's samengesteld, waaruit ook de leraren meer kennis kunnen opdoen. Daarnaast wil het Science Center de verschillende scholen in Venlo helpen met de inrichting van hun science onderwijs.

Venlo ondersteunt deze plannen en heeft het Science Center geholpen bij het opstellen van een gedegen businessplan. Ook heeft de gemeente haar inhoudelijke commitment uitgesproken, waardoor het Science Center sterker staat bij het verwerven van derdegeldstromen.

Verantwoordelijk wethouder Onderwijs Ramon Testroote: Het Sciencer Center speelt een wezenlijke rol in het versterken van de relatie onderwijs-arbeidsmarkt. In onze regio is een zeer grote vraag naar technisch geschoold personeel. Daar spelen we al op in met bijvoorbeeld de Technodome, waar jongeren zich kunnen specialiseren in een functie binnen het technische vakgebied. Het Science Center zal een aanvullende rol spelen door jongeren enthousiast te maken voor een carrière op het terrein van science en technologie.

Het Science Center richt zich naast het onderwijs ook op gezinnen en een algemeen publiek in een straal van 50 km rond Venlo. Deze bezoekers kunnen zich in het centrum een beeld vormen over hoe science en technologie zich in de toekomst zal of kan ontwikkelen. Ook kunnen er verjaardagsfeestjes, bedrijfsontmoetingen en zelfs (science)theatervoorstellingen worden gehouden.

Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie voor het Science Center.