Gemeente Zeist

08-09-2009: Opendag Algemene begraafplaats
Laatst gewijzigd: 25 september 2008
8 september 2008

Open dag op zaterdag 20 september

Aula Algemene Begraafplaats Zeist geheel stijlvol vernieuwd

Op zaterdag 20 september 2008 organiseert de gemeente Zeist een Open Dag op de Algemene Begraafplaats. Dan kan een ieder in een ongedwongen sfeer kennis maken met het prachtig vernieuwde complex. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de Open Dag kunnen geïnteresseerden kennis maken met de gerenoveerde en eigentijds ingerichte ontvangstruimte en koffiekamers en natuurlijk de prachtige stijlvolle aula bezoeken. Van tijd tot tijd zal ook het orgel worden bespeeld. In elke ruimte zijn gastheren en gastdames aanwezig om vragen te beantwoorden en om iets te vertellen over de verbouwing. Buiten de aula zullen uitvaartondernemingen, steenhouw-bedrijven, dragers, rouw-auto-verhuur en bloemisten zich presenteren. Hierdoor kan op een ongedwongen wijze onderwerpen worden besproken, waar men anders niet zo gauw aan toe komt. Ook de Vereniging Betrokkenen Algemene Begraafplaats Zeist zal zich presenteren.

Op maandag 15 september 2008 worden de gerenoveerde aula, ontvangstruimte en de condoleance- en koffieruimten van de Algemene Begraafplaats Zeist aan de Woudenbergseweg 46 weer in gebruik genomen. Wethouder C.M.W. Berkhout zal de officiële opening verrichten. Het is een sfeervolle en stijlvolle ambiance geworden, waar op gepaste wijze afscheid kan worden genomen van overledenen. Bij de verbouwing is rekening gehouden met de zichtlijnen op de Begraafplaats, zodat gebouw en de begraafplaats nog meer dan voorheen samen één geheel vormen. Naast een totaal vernieuwde ontvangstruimte en de condoleance- en koffiekamers is de aula een slag gedraaid, waardoor de natuur zichtbaar wordt vanuit de aula. De gemeentearchitect Gijs Kuiper heeft zorggedragen voor het fraaie ontwerp.