Gemeente Zeist

02-09-2008: Cars for Charity
Laatst gewijzigd: 25 september 2008

Cars for Charity Foundation voor kinderen met een levensveranderende ziekte

Vliegbasis Soesterberg stelt op zaterdagmiddag 6 september haar terrein beschikbaar aan de Cars for Charity Foundation. Vijftig kinderen met een levensveranderende ziekte gaan een rit in klassieke en moderne sportwagens maken over onder meer de startbaan van de vliegbasis.

Het programma op de vliegbasis bestaat uit een korte rit tegen de klok, waarin de kinderen en eigenaren van de sportwagens proberen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Daarnaast vindt een fotoshoot plaats waar de kinderen, eigenaren en begeleiders voor een helikopter kunnen poseren. Als afsluiting krijgen de kinderen een cadeautje aangeboden van de Commandant Vliegbasis Soesterberg.

De doelstelling van de Cars For Charity Foundation is het organiseren van evenementen waarbij liefdadigheid met exclusieve auto's wordt gecombineerd. Een van die evenementen is de Droomrit voor het Leven waarbij vijftig kinderen die ziek zijn (of geweest) mee mogen rijden met hun droomauto. Naast de droomrit organiseert Cars For Charity ook andere evenementen waarbij exclusieve auto's, liefdadigheid en een goed hart centraal staan.