Gemeente Zeist

17-09-2008: 170.000 Groene Voetstappen voor een beter klimaat Laatst gewijzigd: 25 september 2008

Zeist, 17 september 2008

170.000 Groene Voetstappen voor een beter klimaat

Kinderen in van cbs De Hoeksteen geven het goede voorbeeld

Deze week verzamelden 70.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland zo'n 700.000 Groene Voetstappen. Door zich niet met de auto te laten brengen naar school, maar te voet of op de fiets te komen. Leerlingen (en hun ouders) dragen zo bij aan meer veiligheid rond de school en aan een beter klimaat. Milieuwethouder Joke Leenders brengt vrijdag 19 september 2008 van 11.30 uur tot 12.00 uur een bezoek aan cbs De Hoeksteen, de school die in Zeist met 240 leerlingen deelnam. De wethouder neemt dan de verzamelde Groene Voetstappen in ontvangst. Ook geeft zij een toelichting op het belang van de door de leerlingen verzamelde Groene Voetstappen.

Niet alleen in Nederland maar in heel Europa worden deze week voetstappen verzameld. Alle verzamelde voetstappen zullen aan het eind van dit jaar in Polen worden overhandigd aan de ambtelijk voorzitter van de 14 de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Hiermee laten kinderen over de hele wereld zien dat zij bezorgd zijn over de klimaatverandering en roepen politici op om in actie te komen.

Week van de Vooruitgang

Tijdens de landelijke `Week van de Vooruitgang' (september) staat duurzame mobiliteit centraal. Negen landelijke organisaties, waaronder Het Klimaatverbond, Veilig Verkeer Nederland, Fietsen Scoort en Milieudefensie organiseren activiteiten. In meer dan 75 procent van alle gemeenten worden activiteiten georganiseerd. Zo hebben veel steden mee gedaan aan de Autovrije Dag en werd de actie `fietsen scoort' georganiseerd waaraan o.a. de ambtenaren uit Zeist meededen.