Gemeente Zeist

18-09-200: Bestemmingsplan Amersfoortseweg
Laatst gewijzigd: 25 september 2008

18 september 2008

Provincie keurt bestemmingsplan Amersfoortseweg e.o. goed

Bestemmingsplan maakt nieuwe ontwikkelingen mogelijk

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben op 11 september 2008 het bestemmingsplan Amersfoortseweg e.o. goedgekeurd. Het bestemmingsplan maakt enkele belangrijke nieuwe ontwikkelingen mogelijk, zoals de nieuwbouw op het terrein van Sterrenberg/Abrona en twee ecologische viaducten.

Het eerste ecologische viaduct komt over de Amersfoortseweg ter hoogte van huize Beukbergen. In het verlengde daarvan komt het tweede viaduct over de Rijksweg 28 ter hoogte van de vroegere aan de beide kanten van de rijksweg gelegen recreatieterreinen. Verder is voor het woonwagencentrum Beukbergen een (nog uit te werken) woonbestemming opgenomen. Het vliegveld Soesterberg heeft haar militaire bestemming behouden, maar er is wel rekening gehouden met een ecologische corridor over het terrein.

Tegen dit bestemmingsplan, dat op 15 januari 2008 door de gemeenteraad is vastgesteld, hadden 5 personen/instanties bij de provincie bedenkingen ingediend. Alle bedenkingen zijn verworpen.

Het goedkeuringsbesluit ligt nu vanaf 25 september a.s. gedurende 6 weken ter inzage. In die periode kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Als geen beroep wordt ingesteld wordt het besluit van Gedeputeerde Staten daags daarna onherroepelijk. Tegelijk met het beroep kan ook bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening/schorsing worden ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan pas in werking als over het verzoek om voorlopige voorziening/schorsing een uitspraak is gedaan.