Gemeente Zeist

15-09-2008: Goed op weg in Zeist
Laatst gewijzigd: 25 september 2008
15 september 2008

Goed op weg in Zeist

Trap eens wat vaker naar de baas met "Fietsen Scoort"

Nederland Fietsland. Toch kunnen er nog veel meer mensen op de fiets naar het werk. Voor de Week van de Vooruitgang nodigt de gemeente Zeist bedrijven uit deel te nemen aan de campagne `Fietsen Scoort'. De gemeente wil hierbij graag zelf het goede voorbeeld geven. Alle medewerkers, college- en raadsleden worden in de Week van de Vooruitgang opgeroepen zo veel mogelijk de auto te laten staan en de fiets te pakken!

Onder de deelnemers van de eerste drie Zeister bedrijven die zich in de Week van de Vooruitgang voor de campagne aanmelden worden 30 fietscomputers verloot.

Fietsen Scoort is een project dat het fietsen in Nederland op een actieve en uitdagende wijze moet stimuleren. Fietsen heeft een positieve invloed op de gezondheid en leefomgeving en het is voordelig voor je portemonnee. Op www.fietsenscoort.nl zie je direct of je voldoet aan de Norm Gezond Bewegen en hoeveel CO2-uitstoot je voorkomt. De campagne `Fietsen Scoort' past in een gezond en slim personeelsbeleid, hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen en versterkt het positieve imago van een bedrijf. Alle informatie over en aanmelden kan via de website: www.fietsenscoort.nl

Van 14 t/m 22 september vindt de landelijke `Week van de Vooruitgang' plaats.

Een groot aantal organisaties1 roept deze week gemeenten en bewoners op een week lang groen licht te geven voor wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. De week wordt financieel ondersteund door de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat.