Politie Twente

Nagekomen Persberichten Politie Twente 25 september 2008

Zwaar gewonde bij aanrijding tussen twee tractoren

Vriezenveen

Op donderdag 25 september is een tractorbestuurder bij een ongeval met een andere tractor zwaar gewond geraakt en per helikopter over gebracht naar het ziekenhuis.

Donderdagmiddag 25 september omstreeks 13.45 uur rijdt een 71-jarige bestuurder uit Vriezenveen op zijn tractor over de Horstweg in Vriezenveen. Op de kruising met de Buitenlandweg komt hij om nog onbekende reden met een uit de Buitenlandweg komende tractor, bestuurd door een 75-jarige man uit Vriezenveen, in aanrijding.

Door de aanrijding komt de tractor van de 75-jarige in de berm terecht en kantelt, hierdoor valt de 75-jarige door de voorruit. De tractor komt deels boven op de 75-jarige in de sloot tot stilstand.

Het slachtoffer wordt door de brandweer uit zijn benarde situatie bevrijdt waarna hij zwaar gewond per helikopter is overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De Afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. (08-121634)

Automobiliste bedreigd met mes

Enschede

Op 24 september rond 19.20 uur, werd een 20-jarige automobiliste uit Hengelo op de Postenbrink met een mes bedreigd door een nog onbekende scooterbestuurder. De politie zoekt getuigen.

De 20-jarige automobiliste reed over de Broekheurnering. Achter haar reed een scooter. Deze scooter was aan het bumperkleven bij de automobiliste. Aanvankelijk reed zij iets harder om meer afstand te scheppen, maar dat werd al snel onmogelijk gemaakt door ander verkeer dat voor haar reed. Toen de scooter weer erg dichtbij kwam, tikte ze een keer het rempedaal aan om de remlichten als waarschuwing te doen branden. Kennelijk wekte dat zoveel boosheid bij de scooterbestuurder dat hij de auto inhaalde en een harde trap tegen het autoportier trapte. Achter het winkelcentrum Zuid reed de scooterbestuurder de 20-jarige vrouw klem, trok het portier open en stak met kracht in de richting van de 20-jarige vrouw. Zij kon haar lichaam op tijd afwenden zodat het mes haar niet raakte maar wel in de rugleuning van de autostoel terecht kwam. Hierna bedreigde de scooterbestuurder de vrouw nog mondeling met de dood en verdween toen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze ernstige bedreiging. Het signalement van de scooterbestuurder is als volgt: . Man met blank uiterlijk
. Leeftijd achter in de 20 . Lengte ongeveer 1.75
. Blond, onverzorgd en vies haar . Opvallend veel acne
. Groot opvallend litteken op de rechteronderarm

De man was gekleed in een zwarte jas met grijze voering, hij droeg blauwe Nike sportschoenen. De man reed op een Zwarte Aerox scooter, met een paarse gloed op de zwarte lak. Mensen die informatie hebben over dit voorval worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie in Enschede op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (08-121320)

Noot voor de pers:
Rosita de Vries; 053-4555588