Gemeente Teylingen

verkeers- en vervoerplan opstellen

Teylingen wil samen met u het verkeers- en vervoerplan opstellen

25 september 2008

PERSBERICHT 25 september 2008 - Deze maand maakt de gemeente Teylingen een start met het opstellen van een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP). Het plan moet voor een goede afstemming van de verschillende onderdelen van het verkeers- en vervoersbeleid zorgen en knelpunten en kansen inzichtelijk maken. De gemeente wil het plan samen met een verkeerskundig adviesbureau, inwoners, bedrijven, instellingen en scholen tot stand brengen.

Twee verkeersstromen kruisen elkaar

Doel en aanpak

Een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoer Plan zorgt voor een goede afstemming van de verschillende onderdelen van het verkeers- en vervoerbeleid en maakt knelpunten en kansen inzichtelijk. Naast een hoofdrapport maakt de gemeente deelrapporten voor de thema's bereikbaarheid, verkeersveiligheid, parkeren en leefbaarheid. Binnen deze thema's komen de verschillende onderdelen (gemotoriseerd verkeer, langzaam verkeer en openbaar vervoer) aan bod. Bij het opstellen van het GVVP wordt rekening gehouden met andere beleidsvelden, zoals bijvoorbeeld de ruimtelijke ordening. Ook houdt de gemeente rekening met het beleid van de regio, de provincie en het rijk. Op deze manier komt een integraal verkeers- en vervoerplan tot stand.

Uw inbreng is gewenst

Het college van Teylingen wil het plan samen met inwoners, bedrijven, instellingen en scholen opstellen. Vooraf kan iedereen knelpunten, oplossingen en visies inbrengen. Deze worden gebruikt bij het opstellen van het GVVP.

Om alle belangen vanuit de Teylingse gemeenschap gedurende het proces in te kunnen brengen, wil de gemeente een klankbordgroep instellen die bestaat uit personen met verschillende achtergronden. Belangrijk is dat de klankbordgroep een goede weergave is van de Teylingse gemeenschap. Gedacht wordt aan een groep van circa 15 personen. Deze groep komt ongeveer 4 keer bij elkaar en adviseert over de verschillende deelproducten.

Tijdens het proces zijn er natuurlijk ook inloop- en inspraakmomenten.

Hoe kunt u reageren?

Van woensdag 1 tot en met woensdag 22 oktober kan iedereen knelpunten, oplossingen en visies met betrekking tot verkeer en vervoer inzenden. In deze periode kunt u zich ook aanmelden voor de klankbordgroep. Dit kan beide via de mail (gvvp@teylingen.nl) of schriftelijk (Gemeente Teylingen, T.a.v. Hendrik de Vries, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout). Vermeld in de brief of mail uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres. U wordt dan persoonlijk geïnformeerd over de voortgang en de bijeenkomsten. Nadat de klankbordgroep is aangesteld, worden de deelnemers bekend gemaakt.

Van oktober 2008 tot en met januari 2009 worden met name de knelpunten geïnventariseerd. Eind januari 2009 zijn de eerste inloopbijeenkomsten waar de resultaten worden gepresenteerd. Vervolgens worden visies, doelen en oplossingen geformuleerd. In september 2009 bespreekt de raad het conceptplan. Vervolgens ligt het conceptplan zes weken ter inzage. De definitieve vaststelling van het plan ligt rond januari 2010.

Adres & openingstijden