Gemeente Venray


25 september 2008

Aanpassingen noodlokalen basisscholen

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de aanpassingen van de noodlokalen bij basisschool De Landweert en De Meent. Naar aanleiding van Arbo onderzoek is gebleken dat het binnenklimaat in de noodlokalen niet aan de huidige normen voldoet. Met de geplande aanpassingen kunnen de noodlokalen nog zeker tot 2015 gebruikt worden. De totale kosten bedragen EUR 46.325.

Na een aantal gezondheidsklachten van leerlingen en leerkrachten is er door de SPOV een Arbo onderzoek ingesteld. Dit Arbo onderzoek liet zien dat de gezondheidsklachten kunnen worden gerelateerd aan het binnenmilieu van de noodlokalen. Naar aanleiding van het Arbo onderzoek hebben de scholen samen met Stichting Primair Onderwijs Venray en regio (SPOV) al de nodige maatregelen getroffen om het binnenklimaat van de noodlokalen te verbeteren. Zo hebben zij gezorgd dat de noodlokalen professioneel gereinigd werden, zijn er door lekkage aangetaste platen van het systeemplafond vervangen en is de dakbedekking nagekeken en op plaatsen hersteld. Dit en het op tijd ventileren van de lokalen door het openzetten van ramen en deuren bleek niet voldoende.

De gemeente betaalt de helft van de kosten voor de mechanische ventilatie en de aanpassingen aan de buitenkant van de noodlokalen bij De Landweert. De andere helft voor de ventilatie betaalt de SPOV en de school zelf. Volgens de huidige leerlingenprognoses zal De Landweert tot 2011 en De Meent nog tot 2014 gebruik moeten maken van de noodlokalen. Tevens maakt ook De Vlaswei gebruik van de noodlokalen bij De Landweert. Zij zullen tot 2015 gebruik maken van de noodlokalen.