Gemeente Venray


25 september 2008

Prijsvraag voor skatebaan en pannakooi

Vooruitlopend op de uitvoering van het speelruimteplan stelt de gemeente Venray enkele skatebanen en pannakooien beschikbaar, die Venrayse jeugd via een prijsvraag zelf kan aanvragen. Dit heeft het college van B en W deze week besloten bij het vaststellen van het speelruimteplan. Ook wil het college vooruitlopend op de uitvoering starten met een tweetal kleine speelplekken en een buurtspeelplek. Als de raad in november instemt, gaat de gemeente de plannen de komende vier jaar samen met dorps- en wijkraden, scholen en betrokken burgers verder uitvoeren.

Bij de totstandkoming van het Venrayse speelruimteplan `Ruimte voor de jeugd in Venray' is de Venrayse jeugd intensief betrokken. Zo hebben basisschoolleerlingen een dag lang op kosten van de gemeente allerlei speeltoestellen getest en hebben daarbij hun wensen kunnen aangeven. Ook heeft de gemeente een enquêteonderzoek gehouden onder ruim 200 Venrayse jongeren.

Een belangrijke verandering de komende jaren is de centralisatie van speelruimtes. Dit betekent dat er minder kleine en meer grote speelplekken komen. De belangrijkste reden hiervoor is de afname van het aantal kinderen per wijk. Een bijkomend voordeel is wel dat de gemeente meer kan inzetten op kwaliteit en goed onderhoud van de speelvoorzieningen. Het speelruimteplan bevat criteria en uitgangspunten voor het aanleggen en opheffen van speelvoorzieningen. Bij de uitvoering van de plannen zullen burgers, dorps- en wijkraden en scholen betrokken worden.