Gemeente Venray


25 september 2008

Venray maakt kans op Jong Lokaal Bokaal

Op vrijdag 26 september brengen vijftien eerstejaars studenten van de opleiding Pedagogiek van de Hogeschool Utrecht een bezoek aan de gemeente Venray. Zij komen namens de Nationale Jeugdraad de gemeente aan de tand voelen over het jeugdbeleid. Venray maakt namelijk, samen met elf andere gemeenten, kans op de Jong Lokaal Bokaal. Vooral het initiatief `Mijn idee is geld waard!' heeft voor deze nominatie gezorgd.

De Jong Lokaal Bokaal is in het leven geroepen door de Nationale Jeugdraad en het Ministerie voor Jeugd en Gezin. Hiermee willen zij de gemeente belonen die niet alleen veel doet voor jongeren, maar ze ook laat meedenken en hun ideeën vertaalt in goed beleid.

Programma 26 september

De studenten worden om 12.00 uur ontvangen in jongerencentrum 't Podium in Venray. Daar vertelt eerst wethouder Hans Teunissen en vervolgens beleidsmedewerker Martin van Egmond wat de speerpunten zijn van het Venrayse jeugdbeleid. Vervolgens presenteren verschillende jongeren hun ervaringen met het Venrayse jeugdbeleid. Daarna is er mogelijkheid voor vragen vanuit de studenten. Om 15.00 uur bezoeken de vijftien studenten op locatie een groep skaters die vertellen over hun ervaringen met de gemeente. Om 15.30 uur krijgt het programma een muzikaal einde met een boodschap.