Nieuwe Politiechef in korps Brabant Zuid-Oost

Eindhoven, 25-09-2008 o Drs. Ellis Jeurissen wordt per 1 november aanstaande benoemd tot Politiechef in het korps Brabant Zuid-Oost. Zij wordt verantwoordelijk voor de politiezorg in het verzorgingsgebied Deurne, Asten, Someren, Gemert en Laarbeek. Ze volgt daarmee Politiechef Jaap Breedveld op, die inmiddels in het verzorgingsgebied Helmond is benoemd.

Mevrouw Jeurissen werkt sinds 1 maart 2006 bij Politie Brabant Zuid-Oost als Hoofd Communicatie en heeft een andere achtergrond dan de huidige executieve leidinggevenden. Ze bekleedde diverse marketing
-en communicatiefuncties, onder meer bij Vodafone in Maastricht.

Ze voldoet aan de visie op leiderschap die landelijk is ontwikkeld: 'Leiderschap komt in het teken te staan van kijken vanuit verschillende perspectieven en meer diversiteit in leiderschapsstijlen'. Van daaruit streeft Politie Nederland naar strategische leiders die meervoudig kunnen kijken en doen, en dus niet noodzakelijkerwijs een executieve (politie)achtergrond hebben.

De benoeming vanEllis Jeurissen werd donderdagochtend door korpschef Leon Kuijs bekend gemaakt tijdens een vergadering van het Regionaal College.