KLM

Spinetta legt functie als Chief Executive Officer van Air France KLM neer

Op dinsdag 25 September 2008 heeft het bestuur van Air France-KLM en van Air France kennis genomen van de wens van Jean-Cyril Spinetta om de functies van Chairman of the Board of Directors* en Chief Executive Officer te scheiden.

Als gevolg hiervan zal Jean-Cyril Spinetta vanaf 1 januari 2009 zijn positie als Chairman van Air France-KLM en van Air France behouden, maar zal hij zijn verantwoordelijkheden als Chief Executive Officer van Air France-KLM en van Air France neerleggen.

'Na elf jaar Chief Executive Officer van Air France en daarna ook van Air France-KLM te zijn geweest, vond ik het nodig om een interne oplossing te vinden die continuiteit van bestuur verzekert in het moeilijke economische klimaat waarmee we worden geconfronteerd,' onderstreepte Jean-Cyril Spinetta. 'Op deze manier beschermen we de belangen van de Groep.'

Het is in deze geest dat, in overeenstemming met het voorstel van de Benoemingscommissie, Pierre-Henri Gourgeon is benoemd tot Chief Executive Officer van Air France-KLM met ingang van 1 januari 2009. Daarnaast is Pierre-Henri Gourgeon met ingang van diezelfde datum benoemd tot Chief Executive Officer van luchtvaartmaatschappij Air France.

Chairman of the Board of Directors is in Nederland vergelijkbaar met de functie van voorzitter van de raad commissarissen.

Noot voor de pers:

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Assistant Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: mediarelations@klm.com
KLM press photos: http://www.presslink.nl/klm/