Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Dagelijks Bestuur biedt ontwerpbegroting aan

25 september 2008

Als het aan het bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer ligt, zet het stadsdeel zich de komende jaren ten volle in voor leefbare buurten. Drie thema's vormen de rode draad voor deze begroting: veiligheid, duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkeling. Dit staat te lezen in de ontwerpbegroting 2009. In de commissievergaderingen van 13 en 14 oktober en in de raadsvergadering van 10 november buigt de raad zich over deze begroting.

Leefbare buurten zijn veilige buurten waar bewoners zich in goede scholen en buurtvoorzieningen maatschappelijk kunnen ontwikkelen en waar duurzaamheid belangrijk is. Daarmee wordt bedoeld dat onze inwoners in een veilige, schone buurt wonen waar zij zich thuis voelen, kunnen werken en volop kunnen verkiezen mee te doen aan allerlei buurtactiviteiten. Duurzaamheid staat voor: een groene, schone, hele en veilige buurt, goede onderlinge verhoudingen van de bewoners én het bouwen van woningen met laag energieverbruik en dus lagere kosten.

Portefeuillehouder Financiën Sharona Ceha: "We gaan voor de beste kansen voor de jeugd en bewoners met een minimum inkomen. In het programakkoord `Actief met de buurt' van dit voorjaar, hebben wij ons opnieuw verbonden aan deze drie thema's en ook in deze programmabegroting vormen zij de rode draad."
Reageer