Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Stadsdeelhuis opent 2 februari 2009

25 september 2008

Het nieuwe Stadsdeelhuis van Oost-Watergraafsmeer opent op 2 februari 2009 zijn deuren. Dat is vier weken later dan gepland. De reden is dat de oplevering van het gebouw enkele weken later plaatsvindt. Omdat de tijd voor het inrichten al aan de krappe kant was, schuift het geheel een maand op.

Het nieuwe Stadsdeelhuis is te vinden aan het Oranje-Vrijstaatplein, in het voormalige Polderweggebied. Volgens een eerdere planning zou het stadsdeel er al op 5 januari 2009 zijn deuren openen. Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet: "Het is jammer dat het een maand langer duurt voordat we terecht kunnen in het nieuwe Stadsdeelhuis. De extra tijd is nodig om alles goed te kunnen doen."

Verbeet is enthousiast over het nieuwe gebouw. "In het nieuwe Stadsdeelhuis kunnen we én nog beter presteren in de dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers én hebben we alle beleidsmakers in één gebouw. Op de begane grond vind je alle loketten, een receptie en informatiewinkel. Zo kan de organisatie vanuit één plek een optimale dienstverlening bieden."

In het nieuwe Stadsdeelhuis is verder, naast de raadzaal en een mooie trouwzaal aan de zijde van de Ringvaart, een grand café te vinden. Ook zijn er vergaderruimtes die door bijvoorbeeld buurtorganisaties gehuurd kunnen worden. "Het nieuwe Stadsdeelhuis moet een huis worden waar iedereen; bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, politiek en stadsdeelorganisatie, zich thuis voelt," aldus de portefeuillehouder.

stadsdeelhuis Foto: Riechelle van der Valk

Reageer