Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Verdubbeling Oosterpark

25 september 2008

De afgelopen jaren hebben twee parken in Oost-Watergraafsmeer een metamorfose ondergaan. Park Frankendael en begraafplaats De Nieuwe Ooster. Beide zijn ruimer opgezet, verfraaid en opengesteld voor publiek. Dit heeft waardering geoogst van bewoners van het stadsdeel en de rest van Amsterdam. Het dagelijks bestuur wil deze trend voortzetten in het Oosterpark. Er ligt nu een conceptvisie die is opgesteld door landschapsarchitecten.

Meer groen - blik ondergronds

In de conceptvisie is het uitgangspunt dat er zo weinig mogelijk nieuwbouw in het Oosterpark komt en dat de monumentale gebouwen een nieuwe bestemming krijgen. Een ander uitgangspunt is dat het bestaande groen en de openbare ruimte worden uitgebreid zodat er meer park komt. Met verschillende betrokken partijen werkt het stadsdeel de visie en de verschillende initiatieven verder uit.

Visie inzien

De conceptvisie, een rijk geïllustreerd boekwerk met beelden van de historie en ontwikkeling van het Oosterpark, is te vinden op deze pagina. Dit najaar komt de visie vrij voor inspraak. In het voorjaar 2009 behandelt de raad de visie.