Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 25 september 2008

Joost Hage vindt zijn drive op De Lage Mors in Delden

Joost Hage (45) maakt per 1 oktober 2008 de overstap van Noord Holland naar het mooie Twente en wel de Golfbaan De Lage Mors en Aparthotel te Delden.

Hage is sinds 1983 werkzaam als golfprofessional en startte een aantal jaren later zijn eigen onderneming en organiseerde alles op het gebied van golf. Joost schrijft maandelijks golfgerelateerde artikelen voor de Telegraaf en hij is bekend vanwege de door hem zelf ontwikkelde golftrickshow waarmee hij de hele wereld rondtrok en nog altijd wordt hij jaarlijks veelvuldig op diverse locaties gevraagd. Zijn hart ligt tevens bij het geven van golflessen aan jong en oud. Daar ligt dan ook de nadruk op bij de start van de Joost Hage Golfacademy op Golfbaan De Lage Mors.

Joost Hage zal bij Aparthotel/De Lage Mors in dienst treden als Director of Golf. Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle golfactiviteiten die plaatsvinden op Golfbaan De Lage Mors. Natuurlijk gaat dit in samenwerking met Han Weegink en zijn jongste dochter Karin en haar man Jules Leenders. Zij hebben in 2004 officieel Aparthotel Delden van vader en moeder Weegink overgenomen maar nog altijd is Han actief in het bedrijf.

Per 1 oktober a.s. worden deze krachten gebundeld binnen het golfmanagement van Aparthotel/De Lage Mors. Joost zal zich ook gaan richten op de jeugd. De jeugd heeft de toekomst en er komen steeds meer enthousiaste jeugdspelers bij. Joost is betrokken bij de ontwikkeling van golf en jeugd en zal zich inzetten om een goed jeugdbeleid op te zetten. Dat Joost zich inzet voor kinderen blijkt mede uit het feit dat Joost ambassadeur is van de Stichting Energy4All waar hij zich voor inzet om meer gelden beschikbaar te krijgen voor onderzoek naar ernstige stofwisselingsziekten bij kinderen.

Joost Hage is enthousiast over zijn overstap: "Ik ben blij dat ik deze kans heb kunnen krijgen om bij een ambitieuze club als Aparthotel Delden/Golfbaan De Lage Mors een enorm interessante nieuwe uitdaging aan te gaan."

"Nu heb ik een plek gevonden waar ik al mijn kennis en enthousiasme kwijt kan maar waar ik tevens alle ruimte heb gekregen om mijn golfshows te kunnen blijven doen en golfactiviteiten kan blijven ontwikkelen. Daarnaast wil ik mij specialiseren in het begeleiden van jeugdige golfers maar dan in de brede zin".

Ook de familie Weegink/Leenders verheugt zich zeer op de samenwerking: De heer Han Weegink zegt met de komst van Joost een grote vis aan de haak geslagen te hebben en hoopt tevens op een vruchtbare samenwerking. Hij heeft Joost de afgelopen jaren gevolgd en een aantal activiteiten van Joost van dichtbij mee mogen maken en hij was iedere keer weer zeer onder de indruk van zijn kwaliteit.

Het viersterren Aparthotel Delden is tot ver over de landsgrenzen bekend. Golfers en voetbalclubs uit binnen- en buitenland houden er hun trainingsweken en ook andere professionele sportbeoefenaren weten de weg naar het Twentse stadje te vinden. Het is een stijlvol familie-, golf- en wellnesshotel bekend om zijn ongekende veelzijdigheid en unieke ligging, gelegen in de prachtige Hof van Twente. Golfen op de golfbaan of relaxen in de hamam. Levensgenieters komen in Aparthotel Delden beslist aan hun trekken!

Direct naast Aparthotel Delden ligt "Golfbaan de Lage Mors". Het is een volwaardige 9 holes baan. Uitdagende holes met verschillende lengten en moeilijkheidsgraden bieden de beginnende maar ook de ervaren speler veel mogelijkheden om het golfspel te leren of aan te scherpen. Gedurende 2007 heeft golfbaanarchitect Frank Pont samen met Han Weegink, de bevlogen eigenaar van Aparthotel Delden- en de firma Heijmans de nieuwe 9 holes baan De Lage Mors gerealiseerd.

De baan is in nauwe samenwerking met het waterschap ontworpen en de vele waterpartijen op de baan spelen dan ook een belangrijke rol in de waterberging bij hevige neerslag voor het waterschap. De baan is bewust zo ontworpen dat het voor spelers van alle niveaus een uitdaging vormt, met goed verdedigde vaak verhoogde greens, ondulerende fairways, verschillende doglegs, windrichtingen en hoogteverschillen. Het is een golfbaan geworden in het mooie coulisselandschap van Twente omringd door houtwallen en prachtige waterpartijen.

Ook voor niet-leden van Golfbaan de Lage Mors is het mogelijk om de golfsport te gaan beoefenen en les te krijgen van Joost Hage zelf. Als je nog niet kunt golfen of als je je golfspel wilt verbeteren dan is dit nu de kans!

;;;



Ingezonden persbericht