Politie Gelderland-Zuid

Jongen aangehouden na openlijke geweldpleging

Nijmegen , 25-09-2008 o Donderdagmiddag hield de politie in de wijk Meijhorst een 18-jarige Nijmegenaar aan op verdenking van openlijke geweldpleging.

Eerder die middag kwam er een melding binnen dat een winkelier in het winkelcentrum werd lastiggevallen. Politieagenten gingen meteen die kant op. Niet veel later kwam er een tweede melding binnen dat er een vechtpartij was ontstaan.

Ter plaatse spraken zij met een 58-jarige Maldenaar. De man verklaarde dat een groepje jongeren een winkelier lastiggevallen zou hebben. De winkelier had hierop contact gezocht met de Maldenaar. De 58-jarige is vervolgens met een beveiligingsbeambte naar het winkelcentrum gegaan om het groepje jeugd aan te spreken. Hierbij ontstond er een ruzie, waarbij de 58-jarige werd geslagen. Ook de beveiligingsbeambte, van 49 jaar uit Venlo, zou vastgepakt zijn en geslagen zijn. Hij raakte hierbij zodanig gewond, dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De 18-jarige Nijmegenaar kon even later op basis van het opgegeven signalement worden aangehouden in de omgeving. Hij is meegenomen naar het politiebureau en wordt verhoord. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meer aanhoudingen niet uit.

(10)

Laatst gewijzigd 25-09-2008 18:31 | © Regio Gelderland-Zuid |