Gemeente Zevenaar


25-06-2008: Koninklijke Onderscheiding voor Henk Kinders

Op 25 juni is de heer H. Kinders gedecoreerd. Hij is door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor de Evangelisch Lutherse Gemeente en zijn bijzondere inzet voor tandheelkundige hulp aan de bevolking van Nepal en Bangladesh.

Henk Kinders (64) is al van jongs af aan betrokken bij de Evangelisch-Lutherse Gemeente. Hij heeft verschillende bestuursfuncties bekleed en is al 30 jaar ouderling. Na de fusie van de Protestantse Kerken werd hij lid van de Classicale Vergadering van de PKN regio Arnhem. Vanuit zijn kerkelijke functies maakt hij deel uit van het bestuur van een tweetal Stichtingen in de regio Arnhem.

De heer Kinders is 5 jaar lang teamleider geweest bij de Netherlands Oral Health Society. In die periode ging hij elk jaar 3 weken lang op eigen kosten naar Nepal om tandheelkundige hulp te geven aan de plaatselijke bevolking. Vanuit die ervaringen heeft hij de Bangladesh Health Society - The Netherlands opgericht. Hij is voorzitter van deze Stichting, maar ook veldwerker. Hij gaat zelf gemiddeld tweemaal per jaar naar Bangladesh voor tandheelkundige behandelingen aan de bevolking ter plaatse.

Ruim 30 jaar geleden was Henk Kinders een van de initiatiefnemers van de regionale afdeling van de Lions Club.

In verband met zijn gezondheidstoestand is de onderscheiding in besloten kring uitgereikt.