Ingezonden persbericht


Onderwerp: Islamitische organisaties bieden voor de derde keer iftarmaaltijd aan op De Hof voor alle burgers van Amersfoort.

Op donderdag 25 september tijdens koopavond zullen Islamitische organisaties, c.q. moskeeën in Amersfoort de handen ineenslaan om een iftarmaaltijd te organiseren voor alle burgers van Amersfoort. Iftar staat voor het verbreken van het vasten tijdens de vastenmaand Ramadan. Iftarmaaltijden worden door moslims gedurende de vastenmaand Ramadan georganiseerd voor familie, vrienden en kennissen. Daarmee wordt invulling gegeven aan de achterliggende gedachte van het vasten: verdraagzaamheid, saamhorigheid en vrijgevigheid.

Naast een welkomstwoord door wethouder Gerda Eerdmans, zal een korte inleiding gegeven worden over de achterliggende gedachte van het vasten en zal een korte koranrecitatie met vertaling gegeven worden. Daarna wordt er gezamenlijk gegeten en is er volop gelegenheid tot ontmoeting en dialoog.

Voorgaande twee jaren waren respectievelijk ruim 250 en 550 mensen aanwezig in de tent op De Hof. Dit jaar is rekening gehouden met 600 gasten. De iftarmaaltijd is natuurlijk gratis en de deelnemers zijn vanaf 19.00 uur welkom in de tent op De Hof.



Ingezonden persbericht