Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Scholieren Trevianum op maatschappelijke stage bij gemeente

Sittard-Geleen, 25 september 2009 - Zes leerlingen vvan Trevianum Scholengroep gaan in de week voor de herfstvakantie stage lopen bij de gemeente Sittard-Geleen. Het gaat om een maatschappelijke stage - het verrichten van vrijwilligersactiviteiten - voor leerlingen in het vierrde jaar van het voortgezet onderwijs.

,,Het idee van een maatschappelijke stage spreekt mij erg aan,' zegt wethouder Pieter Meekels (personeel en organisatie). ,,Zo'n stage kan een belangrijke aanvulling zijn op het reguliere onderwijsprogramma. Leerlingen maken actief kennis met allerlei aspecten van onze samenleving. Dat vergroot de maatschappelijke betrokkenheid van deze jongeren.' Vandaar dat de gemeente graag medewerking verleent en stageplaatsen beschikbaar stelt.

De stagetijd bedraagt in totaal zo'n 35 uur, en vindt plaats van 6 tot en met 10 oktober. In totaal zes leerlingen van het gymnasium lopen stage bij de gemeente Sittard-Geleen. Twee van hen doen dat bij 'beheer openbare ruimte', twee anderen werken bij de raadsgriffie en het laatste duo gaat bij afval en reiniging aan de slag met een speciale opdracht. Zij gaan onderzoek doen naar de schoonheidsgraad van fietsroutes naar scholen (onder anderen in de wijk Limbrichterveld, waar hun eigen school ligt) en van een aantal locaties in de buurt van scholen. Hen wordt ook gevraagd een plan te maken om deze plaatsen schoner te krijgen.

Dit schooljaar organiseert Trevianum de maatschappelijke stage voor de tweede keer. Waren er vorig jaar alleen leerlingen van het gymnasium betrokken bij de stage, dit jaar nemen ook leerlingen van havo-4 deel. In totaal gaan ongeveer 190 leerlingen op stage naar verschillende instellingen, zoals het Toon Hermans-huis, Bie Zefke, zorginstellingen in de omgeving en sportverenigingen.

Trevianum hecht grote waarde aan deze activiteit waarbij leerlingen zich in dienst stellen maatschappelijke organisaties en zo kennis maken met de vele aspecten van het vrijwilligerswerk.



Gemeente Sittard-Geleen