Ingezonden persbericht

Gemeente Amsterdam kiest Inter Access voor nieuwe applicatie ter verbetering jeugdzorg

Inter Access tekent ook onderhoudscontract voor acht jaar

Hilversum, Amsterdam, 25 september 2008 - De Gemeente Amsterdam heeft na een Europese aanbesteding Inter Access geselecteerd als leverancier van het nieuwe risicosignaleringsysteem M@tchpoint Jeugd en Zorg-systeem voor de jeugdzorg in de Stadsregio Amsterdam. Inter Access gaat het systeem, dat gebaseerd is op een Service-Oriented Architecture (SOA), de komende acht jaar ook onderhouden.

Met het nieuwe systeem wil de Gemeente Amsterdam de samenwerking in de jeugdzorg in de regio verbeteren door een betere informatie-uitwisseling tussen en samenwerking van de verschillende instanties die zich met jeugd en jongeren bezighouden. Al deze organisaties hebben hun eigen doelen en werkwijzen, en gebruiken verschillende systemen om informatie over hun cliënten te registreren. Om deze werkwijzen en registraties goed op elkaar te laten aansluiten, laat de gemeente het M@tchpoint-systeem door Inter Access ontwikkelen. Ook andere gemeenten in de Stadsregio Amsterdam gaan er zeer waarschijnlijk gebruik van maken.

Bij M@tchpoint Jeugd en Zorg zijn de domeinen jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, welzijn, veiligheid, en werk en inkomen betrokken. Het uiteindelijke doel is een betere coördinatie en afstemming van het onderwijs- en jeugd(gezondheids)zorgaanbod voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Dit gebeurt door procesafspraken te ondersteunen met een voorziening waarin zorgsignaleringen samenkomen en waarin staat welk kind of welke jongere bekend is bij welke instelling.

Inter Access gebruikt als basis voor de voorziening in de regio Amsterdam zijn Zorg voor Jeugd SOA-applicatie die al bij meer dan 60 gemeenten in Nederland in gebruik is. Zorg voor Jeugd van Inter Access is een internettoepassing waarop lokale hulpverleningsorganisaties worden aangesloten en waardoor zij weten dat zij met een en hetzelfde kind/gezin bezig zijn. Zij kunnen elkaar real-time informeren over hun werk. Het systeem zorgt voor zaken als registratie van kinderen/jongeren in de keten, registratie van zorgsignalen, toekennen van codes aan signalen, automatische berichtuitwisseling (e-mail), automatische zorgcoördinatie, vastleggen van afspraken, voortgangsbewaking van afspraken, rapportages en koppelingen van de systemen van de instellingen met de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA).

"De oplossing van Inter Access sluit goed aan op de eisen en wensen van de gemeente Amsterdam en de jeugd en zorginstellingen", aldus een woordvoerder van de gemeente Amsterdam, projectgroep Matchpoint. "Inter Access brengt veel kennis en ervaring mee met de invoering van een soortgelijke verwijsindex en de aansluiting op ontwikkelingen als de landelijke verwijsindex en het Elektronisch Kind Dossier."

"Wij zijn enthousiast over de keus van Amsterdam voor onze Zorg voor Jeugd-oplossing", zegt Michel de Meijer, algemeen directeur van Inter Access. "Deze gunning onderstreept onze bijzondere expertise op het vlak van overheidsoplossingen en van de zorg in het bijzonder. Onze Zorg voor Jeugd-oplossing, die enkele jaren geleden in nauwe samenwerking met de Gemeente Helmond is ontwikkeld, heeft zich inmiddels ruimschoots in de praktijk bewezen. Door deze overeenkomst breiden we de groep gebruikers substantieel uit, wat ook de verdere ontwikkeling ervan stimuleert."

# # #

Over Inter Access
Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring.

Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Voor de lokale overheid heeft Inter Access een suite van zogenaamde eGovernment-oplossingen ontwikkeld, die bij ruim tachtig gemeenten in gebruik zijn (zie ook www.interaccess.nl).