Ingezonden persbericht

Anke Weeda nieuwe voorzitter Kunstconnectie Utrecht
Gisteren hebben de leden van Kunstconnectie - de branchevereniging voor kunsteducatie en kunstbeoefening -in Utrecht tijdens een extra ledenvergadering mw. mr. Anke Weeda - Rijke tot nieuwe voorzitter benoemd. Weeda is met ingang van vandaag voorzitter van de vereniging voor een termijn van drie jaar.
Mw. Anke Weeda (1952) is sinds 1998 directeur van Stichting AKN in Hilversum en verantwoordelijk voor het facilitair bedrijf en de uitgeverij (BV Programmabladen) van de omroepverenigingen AVRO, KRO en NCRV. Zij heeft verschillende P&O functies bekleed en haar ervaringsterreinen betreffen organisatie-ontwikkeling en opleidings- en loopbaanbeleid. Ze heeft opleidingen genoten op het gebied van P&O en Nederlands recht (Universiteit van Amsterdam).
Kunstconnectie is de brancheorganisatie voor culturele instellingen en ondernemers die kunsteducatie bieden, kunstbeoefening mogelijk maken en/of kunstparticipatie bevorderen. De 200 leden (centra voor de kunsten, muziekscholen en provinciale instellingen voor kunst & cultuur) hebben gezamenlijk 11.000 medewerkers en bereiken 425.000 cursisten buitenschools en ruim 1.000.000 kinderen bij meer dan 50% van de scholen. De omzet in de branche bedraagt ^ 210 miljoen per jaar.