Gemeente Utrecht

Start tweede fase werk Westplein Utrecht

Vanavond begint de tweede fase van de werkzaamheden aan het Westplein. Van donderdag 25 september 22.00 uur tot maandag 29 september 05.00 uur is westkant van dit verkeersplein afgesloten. Autoverkeer wordt geadviseerd dit weekend het Westplein te mijden. Net als bij de afsluiting in de eerste fase, worden er verkeersregelaars ingezet. De omleidingroutes houden rekening met de Singelloop van aanstaande zondag.

Vrijdag staan er in de spitsuren vijf verkeersregelaars op de kruising Adema van Scheltemabaan/Bleekstraat/Vondellaan en vijf bij de rotonde Paardeveld. Beter dan verkeerslichten kunnen zij bij grote drukte zorgen dat de kruispunten vrij blijven zodat het verkeer blijft doorstromen. Met lichtkranten worden automobilisten vooraf en tijdens de werkzaamheden gewezen op mogelijke overlast. Borden geven de alternatieve routes aan.

Omleidingen
De westkant van het Westplein is dit weekend afgesloten vanaf de kruising met de Vleutenseweg tot aan de kruising met de Leidseweg (ter hoogte van de Croeselaan). Vrachtverkeer richting Muntkwartier wordt omgeleid via de Sowetobrug en de Muntkade. Voor het overige verkeer staan er meerdere omleidingroutes aangegeven. Vanuit het centrum de stad uit via de Vleutenseweg en de Amsterdamsestraatweg en richting het zuiden van Utrecht via de Catharijnebaan.

Grote onderhoudsbeurt
Het Westplein krijgt een grote onderhoudsbeurt. Het wegdek is in slechte staat en moet worden vervangen. De werkzaamheden gebeuren in twee fasen zodat dit belangrijke verkeersknooppunt niet volledig hoeft te worden afgesloten. De gemeente vervangt de asfaltlaag, de lussen van de verkeersregelinstallaties en brengt nieuwe belijning aan.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Communicatiebureau Stadswerken via 030 - 286 47 88.