Ingezonden persbericht

Week van de Smaak: smullen bij de lekkerste straten van Nederland

Van 20 tot en met 28 september staan een aantal grote winkelstraten door heel Nederland volledig in het teken van Smaak. Deze straten worden omgetoverd tot heuse Smaakwalhalla's, met kookwedstrijden, kookworkshops en vooral véél proeverijen. Van Limburg tot Friesland is er de mogelijkheid zich te laten verwennen door een veelheid van smaken. Afgelopen zaterdag werd er al voorgeproefd op de Voorstraat in Franeker en op het plein Belfort in Almere.

Vorig jaar was de Frederik Hendriklaan in Den Haag de voorloper die uitblonk in smakelijkheid tijdens de Week van de Smaak. Omgedoopt tot 'De Fred Smaak(t)laan' trok zij vele bezoekers die werden getrakteerd op heerlijke hapjes, gezellige muziek en culinaire creaties. De Frederik Hendriklaan doet dit jaar weer mee met allerlei smaakvolle activiteiten én heeft navolging gekregen van andere straten!

Zo pakken aankomende zaterdag Winkelcentrum de Brusselse Poort in Maastricht en Winkelrijk Marsdijk te Assen uit met kookdemo's, proeverijen en kookwedstrijden. Winkelcentrum de Weiert in Emmen geeft er, als 'Versstraat', een cultureel tintje aan met het thema 'Proeven van Kunst'. Ook de speciaalzaken in de Vughterstraat van Den Bosch verwennen hun klanten met culinaire hoogstandjes en de restaurants aan de Nieuwstraat in Dordrecht serveren (h)eerlijke Week van de Smaak-menu's.

Zin om door een Smaakstraat te struinen? Hieronder vindt u een overzicht van deelnemende straten en winkelcentra voor aankomende zaterdag. Kijk voor een omschrijving van activiteiten bij de deelnemende straten en winkelcentra in de agenda van www.weekvandesmaak.nl .

Heeft u als winkeliersvereniging interesse in deze actie? Houdt dan de site www.weekvandesmaak.nl in de gaten of abonneer u gratis op de Nieuwsflits!

Assen - Winkelrijk Marsdijk
Den Bosch - Vughterstraat
Den Haag - Frederik Hendriklaan
Dordrecht - Nieuwstraat
Emmen - Winkelcentrum de Weiert
Maastricht - De Brusselse Poort

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. Verder wordt de week mogelijk gemaakt door o.a. de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Stuurgroep LIB, Zwolle Hoofdstad van de Smaak.