'NIEUWE NATIONALE RAAD VOOR ZIEKENHUISVOORZIENINGEN (NRZV)" Brussel - In aanwezigheid van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Laurette Onkelinx, werd de nieuwe Nationale Raad voor Ziekenhuisvoorzieningen officieel geïnstalleerd. Kersvers voorzitter Peter Degadt pleitte resoluut voor een integraal personeelsbeleid voor alle zorgprofessionals.

De Nationale Raad voor Ziekenhuisvoorzieningen werd opnieuw samengesteld voor een periode van zes jaar.

Gedurende de installatievergadering heeft Vice-Eerste Minister Onkelinx de krachtlijnen van haar ziekenhuisbeleid toegelicht. Zo benadrukte ze een goede samenwerking tussen de ziekenhuissektor en de eerstelijnszorg via de zorgprogramma's en de klinische zorgpaden. Ze gaf ook toelichting bij haar drie grote beleidsprioriteiten,met name de strijd tegen kanker,het meer aantrekkelijk maken van het verpleegkundig beroep en de zorg voor chronisch zieken

In zijn toespraak onderstreepte de nieuwe voorzitter dat de menselijke factor het belangrijkste aandachtspunt blijft in het ziekenhuisbedrijf. Peter Degadt: "We mogen de beste systemen uitdenken en plannen, het zijn de mensen op het terrein die het waarmaken. Daarom zal in de toekomst gewerkt moeten worden aan een integraal human resourcebeleid voor zorgprofessionals, waarbij een betere combinatie van werk en privé-leven en een betere sociale bescherming mogelijk wordt."

Beide speeches bevinden zich op de website van de FOD.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kan u terecht bij de woordvoerder van de FOD Volksgezondheid:
Jan.eyckmans@health.fgov.be

02/524.90.45