Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 25 september 2008

ING Amsterdam Marathon legt wederom drie topatleten vast

Het deelnemersveld van de ING Amsterdam Marathon heeft wederom een impuls gekregen met het contracteren van een drietal topatleten. Zondag 19 oktober maken de Tanzaniaan Fabiano Joseph en de Nederlanders Hugo van den Broek en Sander Schutgens hun opwachting in het Olympisch Stadion. Met de pas 22-jarige Joseph komt de wereldkampioen halve marathon 2005 terug naar Amsterdam om revanche te nemen op zijn debuut op de marathon in 2006. Zijn tijd van 2.13.24, die hij toen op de klok zette, past niet bij de potentie die de Tanzaniaan ook op de marathon wordt toegedicht.

Hugo van den Broek is na zijn operatie in 2007 aan zijn achillespees op de weg terug. Tijdens de Tilbug Ten Miles gaf hij met een tijd van 48.12 blijk van zijn stijgende vorm, die hem in Amsterdam richting een tijd van 2.14 moet brengen. Zijn persoonlijk record dateert uit 2004, toen hij in Amsterdam 2.12.08 op de klok zette. Sander Schutgens is een constante waarde op de marathon. Al drie keer liep de 32-jarige atleet uit Benfeld een tijd van 2.17 op de marathon. Zijn persoonlijk record realiseerde hij tijdens het EK in Göteborg (2.17.11), toen hij deel uit maakte van het Nederlands team dat brons won in het landenklassement. Eerder al legde de organisatie de Kenianen Robert Cheboror (2.06.23), Solomon Bushendich (2.08.52), Paul Kirui (2.06.44) en Benjamin Limo (debutant) vast.

Aan de ING Amsterdam Marathon doen dit jaar bijna 25.000 deelnemers mee uit ruim 60 landen. Inschrijven is nog mogelijk op www.ingamsterdammarathon.nl t/m zondag 28 september.

ING Amsterdam Marathon voor Unicef
De ING Amsterdam Marathon staat dit jaar geheel in het teken van Unicef. ING heeft in 2005 het programma ING Chances for Children opgestart waarbij samen wordt gewerkt met Unicef. Doelstelling van het programma is om kinderen over de hele wereld toegang te bieden tot onderwijs. Unicef gebruikt dit evenement om aandacht te vragen voor haar werk en fondsen te werven zodat ook kinderen in Ethiopië naar school kunnen.

Noot voor de redactie (