Ingezonden persbericht

Amsterdam, 24 september 2008

Johan Cruijff en Jan Smit trappen af en brengen 1000 kinderen in beweging

Amsterdam, 24 september 2008 - De Johan Cruyff Foundation bracht tijdens haar achtste Open Dag in het Olympisch Stadion de jeugd in beweging. Er waren een record aantal kinderen met en zonder beperking samen aan het sporten en spelen.

Samen sporten en spelen in uiteenlopende sporten en disciplines stond centraal tijdens de jaarlijkse Open Dag. Henk Gemser die zich in een judo pak hijst, Raoul Heertje die zich toelegt op het rolstoelbasketbal en tennissen tegen Esther Vergeer. Voor de massaal aanwezige kinderen een unieke gelegenheid om met en tegen hun (sport)idolen te sporten.
Julia, 9 jaar: 'Ik vond het vandaag superleuk, maar ik ben wel heel moe, het leukste vond ik dat ik op de foto mocht met Johan Cruijff!'

De dag werd feestelijk geopend door een optreden van Jan Smit die even daarvoor samen met Johan Cruijff de dag symbolisch had afgetrapt. Er werden door Jan en Johan 4 (door beiden gesigneerde) voetballen het publiek in geschoten. Vervolgens verspreiden de ambassadeurs, waaronder de aanwezige Olympische en Paralympische sporters Kirsten van de Kolk, Robin Ammerlaan en Henk Grol, zich over het Stadion om met de kinderen te gaan sporten. Ook de aanwezige Jean Marie Pfaff vermaakte zich uitstekend: 'Een schitterende dag waar ik voor het eerst aanwezig was, ontzettend leuk en dankbaar om te sporten met al die kinderen en plezier te maken'

Na een gezamenlijke ereronde van de kinderen om de dag af te sluiten werd voor toeschouwers, ambassadeurs, sponsors, vrijwilligers en andere betrokkenen weer eens duidelijk hoeveel plezier kinderen hebben met sport en spel ongeacht hun beperking of achtergrond.

Sport en bewegen is net zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen als leren lezen, schrijven en rekenen. Helaas hebben veel kinderen met en zonder beperking te weinig ruimte en faciliteiten om te spelen en sporten. De Johan Cruyff Foundation wil daar wat aan doen, door het in beweging brengen van kinderen en jongeren.

De Cruyff Foundation neemt o.a. het initiatief voor de aanleg van Cruyff Courts. De moderne variant van het aloude trapveldje dat aangelegd wordt om een veilige plek in de buurt te creëren om te sporten en te spelen.

Mocht u foto's willen hebben om te plaatsen bij het persbericht, neem dan contact met mij op via bernadette@cruyff-foundation.org. Voor meer informatie en foto's kunt u kijken op www.cruyff-foundation.org.