Ingezonden persbericht

Persbericht

donderdag 25 september 2008

Glasvezel naar elke woning in Nijkerk

De gemeente Nijkerk krijgt een supersnel glasvezelnetwerk. De aanleg en exploitatie van het glasvezelnetwerk wordt gedaan door Glashart Nijkerk. KPN zal in Nijkerk de eerste service provider zijn die de diensten op dit moderne netwerk levert. De gemeente Nijkerk heeft een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van dit project.

Maatschappelijk belang
Voor de gemeente Nijkerk gaat er met de aanleg van het netwerk een lang gekoesterde wens in vervulling. Hiermee wordt de ontwikkeling op het gebied van economie, onderwijs, zorg, wonen, werken en cultuur enorm versterkt.

Glasvezel wordt gezien als de toekomst van de digitale wereld. Met glasvezel hebben consumenten toegang tot supersnel internet, telefonie en televisie. Maar ook nieuwe telecommunicatietoepassingen worden mogelijk, bijvoorbeeld beveiliging op afstand, telewerken en zorg op afstand.

Start aanleg
Vanaf oktober worden de glasvezelkabels door Glashart straat voor straat in de grond gelegd. Daarna worden de huizen aangesloten. De graaf- en aanlegwerkzaamheden zullen ongeveer 9 maanden in beslag nemen. De bewoners van Nijkerk worden tijdig geïnformeerd wanneer hun straat aan de beurt komt.

Vanaf oktober kunnen inwoners van Nijkerk op de website www.glashart.nl/Nijkerk kijken wanneer Glashart verwacht hun woning aan te sluiten. Dit kan door postcode en huisnummer in te toetsen. Hoe dichter Glashart bij de aansluitdatum komt, hoe preciezer de planning zal zijn.

Waarom glasvezel?
In ons huidige leven zijn telecom-diensten niet meer weg te denken. Denk hierbij aan internet, bellen en televisie. De ontwikkelingen gaan steeds verder. Met glasvezel haalt men letterlijk de toekomst in huis. De data capaciteit is veel hoger dan via de bestaande TV en telefonienetwerken. Hiermee is internet echt supersnel geworden en kunnen diensten als HDTV moeiteloos worden doorgegeven. Maar dan houdt de glasvezelkabel nog genoeg ruimte over voor vele andere diensten zoals interactieve televisie, of diensten voor onderwijs of zorg.

Glashart Servicewinkel

Bij projecten van Glashart staat service centraal. Daarom wordt in Nijkerk een servicewinkel geopend waar inwoners van Nijkerk naar toe kunnen voor alle vragen over het nieuwe netwerk en informatie over de diensten van KPN.

(Einde bericht)