Ingezonden persbericht

'Linksbuiten' in première op het Nederlands Film Festival

De positie van linksbuiten heeft vaak bijzondere voetballers voortgebracht. Rob Rensenbrink, Coen Moulijn en natuurlijk de legendarische Piet Keizer; enkele namen die menig voetbalhart sneller doen kloppen. In een korte documentaire onderzoekt regisseur Ramón Gieling de magie die rond deze positie hangt.

Is de linksbuiten een einzelgänger, een excentriekeling, een filosoof of zelfs de antichrist? Verschillende mensen zoals Herman Brusselmans (voormalig linksbuiten en schrijver), David Endt (teammanager Ajax) en Richard Witschge komen aan het woord over dit fenomeen.

Hiernaast trekken bekende oud-voetballers als Sjaak Swart, Rob Rensenbrink en Coen Moulijn de voetbalschoenen weer aan en laten ons 'zien hoe het voelt'. De schaar, niemand kon 'm zo goed als Piet Keizer, is wat de linksbuiten verheft.

Ramón Gieling maakte eerder de met vele prijzen bekroonde documentaire over Johan Cruijff 'En un Momento dado' en dingt mee in de Gouden Kalf competitie met 'Joaquín Sabina - 19 días y 500 noches'. 'Linksbuiten' werd geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met KRO. De film zal volgend jaar in de programmering van 'Profiel' worden opgenomen. De première vindt plaats op 27 september op het Nederlands Film Festival.