Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 september 2008

Tribute2BobMarley brengt Bob Marley's Reggae Night opnieuw in het theater Eerste album So Much More in samenwerking met jong Afrikaans talent

Na het succes van afgelopen seizoen brengt de formatie Tribute2BobMarley de concerttour Bob Marley's Reggae Night opnieuw naar het theater. De band, bestaande uit frontman Junior, Rootsriders, zangeressen Giovanca en Shirma Rouse en producer/toetsenist Darin G., heeft door de aanhoudende vraag vanuit het publiek besloten komend seizoen een nieuwe reeks theaters aan te doen. De première vindt plaats op donderdag 25 september in het Zaantheater te Zaandam.

Tribute2BobMarley brengt sinds 2006 een eerbetoon aan de legendarische reggaezanger Bob Marley, die zich met zijn muziek inzette voor vrede en verzoening. Ter gelegenheid van Bob Marley's Reggae Night verschijnt een speciale theatereditie van het album So Much More. Dit album werd opgenomen in samenwerking met lokaal Afrikaans talent tijdens de vele reizen die de band in het kader van Instrument4Africa maakte door o.a. Tanzania, Zuid-Afrika en Swaziland. Het album is exclusief verkrijgbaar in de theaters.

Ook tijdens de komende theatertour verzamelt Tribute2BobMarley oude, gebruikte muziekinstrumenten waarmee zij in Afrika optredens verzorgen en workshops geven. "Met Instrument4Africa wil Tribute2BobMarley talentvolle Afrikaanse jongeren ondersteunen, stimuleren en investeren in hun talent en daarmee Marley's teksten inhoud geven", aldus Cyril van Schooten, initiatiefnemer van de band.

www.tribute2bobmarley.com



Ingezonden persbericht