Minister Cramer maakt tijdens PICNIC de Green Challenge winnaar bekend

500.000 euro voor beste groene idee uit handen van minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


Amsterdam, 19 september 2008 Tijdens de Award Ceremony op donderdag 25 september maakt minister Cramer van VROM bekend wie de winnaar is van de PICNIC Green Challenge 2008. De vier finalisten presenteren s ochtends tijdens de Deciding Round hun ideeën aan de jury, belangstellenden en aanwezige pers. De jury bepaalt aan de hand van de presentaties en gesprekken met de genomineerden wie recht heeft op het prijzengeld van 500.000 euro. De genomineerden zijn gekozen uit 235 inzendingen van de internationale wedstrijd om het beste duurzame idee. De PICNIC Green Challenge is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij en cross-media evenement PICNIC.

Minister Cramer: Ik voel me vereerd om de winnaar bekend te kunnen maken van de PICNIC Green Challenge. Wanneer jonge mensen hun creativiteit en ondernemerschap inzetten om problemen op te lossen, moeten we dat ten volle ondersteunen. Het is verheugend te zien dat wereldwijd zoveel mensen zich aangesproken voelen de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. De kwaliteit van de inzendingen was bijzonder hoog en het zal niet gemakkelijk zijn een winnaar te kiezen.

De jury bestaat uit:

Bill Moggridge (Industrieel ontwerper en mede oprichter IDEO)

Prins Carlos Bourbon de Parme (Betrokken bij projecten die duurzaamheid en bedrijfsleven combineren)

Nicky Gavron (Lid van de London Assembly)

Liesbeth van Tongeren (Directeur Greenpeace Nederland)

Jim Walker (Chief Operating Officer en medeoprichter, The Climate Group)

Aanmelding middels een antwoordmail voor 24 september, in verband met beperkte ruimte in de zaal.

Kijk voor meer informatie en foto s op: www.greenchallenge.info

Of neem contact op met:

Birgit Deuss

Persvoorlichter PICNIC Green Challenge

Email: birgit(at)greenchallenge.info

Telefoon: +31 20 67 32 446

Over de Nationale Postcode Loterij

Van de inleg bij de Nationale Postcode Loterij is maar liefst 50% bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij is er in 2007 een bedrag van ruim 225 miljoen euro verdeeld over 56 goede doelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur. Dit zijn naast organisaties als UNICEF, organisaties die zich inzetten voor een groene wereld zoals Natuurmonumenten, Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds, IUCN en Stichting DOEN. www.postcodeloterij.nl.

Perscontact:

Nationale Postcode Loterij

Birgit Deuss/Persvoorlichter

Telefoon: +31 20 67 32 446

E-mail: birgit(at)postcodeloterij.nl

Over PICNIC 08

PICNIC is hét jaarlijkse internationale evenement in Amsterdam, gericht op creativiteit en innovatie, speciaal op het gebied van media, entertainment en technologie. PICNIC 08 vindt plaats van 24 tot en met 26 september 2008 in de Westergasfabriek in Amsterdam. PICNIC 08 bestaat uit een congres (PICNIC Conference), een uitgebreid programma van gespecialiseerde seminars en workshops (PICNIC Specials and Labs) en een internationale competitie rond het beste groene product of dienst, genaamd de PICNIC Green Challenge, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. PICNIC 08 wordt ondersteund door zowel het Ministerie van Economische Zaken, de Gemeente Amsterdam als het bedrijfsleven. Voor meer informatie kijk op: www.picnicnetwork.org.

Perscontact:

Whizpr

Willemijn Vader / Tessa Weber / Gijs Fennell

Tel: +31 (0)317 - 410483

E-mail: picnic(at)whizpr.nl