Breda Photo van start op 25 september, opening door Thom Hoffman

22/09/2008 07:30

Roel Communicatie en Designmanagement

Na twee succesvolle edities in 2003 en 2005, wordt nu voor de derde keer het internationale fotofestival Breda Photo gehouden. Van 25 september tot en met 31 oktober 2008 bruist Breda van de fotografie.

Er komen bekende en minder bekende fotografen uit Nederland, België en de rest van de wereld. Met werk dat soms bekend is soms met werk dat nog maar net afgedrukt is. Voor liefhebbers van fotografie wordt het een feest van herkenning én een verfrissende ontmoeting met nieuw talent. Vijf weken lang kan men zich onderdompelen in fotografie en alles wat daarmee te maken heeft.

Er komen grote namen. De beroemde Magnum fotograaf Martin Parr komt naar Breda. Stefan Vanfleteren, Henk Wildschut, Ahmet Polat en een aantal opkomende talenten van het Afrikaanse continent. Het festival toont ook werk van jonge fotografen die nog aan het studeren zijn aan de kunstacademie St Joost. In totaal kunt u in Breda het werk van zo'n veertig fotografen zien.

Heimat hotel:

Al die fotografen worden gebonden door één thema: Heimat Hotel. Elke fotograaf geeft daar vanuit zijn eigen perspectief invulling aan.

Activiteiten:

De stad is 'vol' van fotografie: er zijn buitenexposities in Chassé Park. Laat u verrassen door enorme beelden in een architectonisch hoogstaand decor. De Bredase musea en kunstinstellingen tonen diverse exposities. Er is een boekenbeurs, een amateurweekend, een open studio route en een keur aan lezingen, signeersessies, discussie en congressen. Vele van de exposerende fotografen kunt u ontmoeten bij een of meer van deze gelegenheden.

Wie komen er?

Fotografen uit binnen- en buitenland. Gevestigde namen. Nieuw talent dat staat te springen om door te breken:

Kamal Aljafari, Delphine Bedel, Peter van Beek, Jordi Bernadó, Rossella Biscotti, Anna Boukema, Mohamed Bourouissa, Lasse Braun, Ichiba Daisuke, Claudine Doury, Mounir Fatmi, Isabel Firvida, Roderik Henderson, Pieter Hugo, Job Janssen, Gert Jochems, Chris Keulen, Sjoerd Knibbeler, Verónica Luyo, Rafael Freyre Mendieta, Hentie van der Merwe, Beatrice Minda, Martin Parr, Ahmet Polat , Renata Poljak, Ilja Rabinovich, Claudia Reinhardt, Jeroen Scheelings, Jérome Schlomoff, Anna Schöning, Nicole Segers, Annegien van Doorn, Stephan Vanfleteren, Marieken Verheyen, Lolo Veleko, Henk Wildschut, Ayako Yoshimura en studenten van St Joost.

Locaties:

Er zijn buitenexposities maar natuurlijk is er binnen ook heel veel te zien. Op de volgende locaties zullen tentoonstellingen worden ingericht: Breda's Museum, Graphic Design Museum, NBKS, Lokaal 01, KOP, IDFX/Electron, Stadsgalerij, Galerie Ecker en diverse buitenlocaties in de stad.

Catalogus

Speciaal voor het festival is een catalogus uitgebracht. 196 pagina's fotografie over één thema 'Heimat Hotel'. De catalogus is los te koop voor 17,50 euro en in combinatie met de toegang tot het Graphic Design Museum en het Breda's Museum voor 20,00 euro.

De catalogus is verkrijgbaar bij alle locaties van het festival.





http://www.bredaphoto.nl

http://www.pictoright.nl