TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 22-09-2008

Televisie

IK VERTREK

Uitzending donderdag 25 september
Nederland 1 - 20.30 uur

IK VERTREK KEERT TERUG NAAR DE FAMILIE HOEK
EN ENGELBRACHT

Eerder was in IK VERTREK te zien dat de familie Hoek naar Tsjechië vertrok om daar met veel passie een familiebedrijf op te zetten. De familie Engelbracht verruilde het Gooi voor het Maleisische Kapas Island. Voor beide families is het een roerig jaar geweest. Jan, Corrie en hun zoons (familie Hoek) werden gedwongen om een deel van het jaar gescheiden te leven, terwijl ze nu juist zo graag samen zijn. De mannen werkten in Nederland om de hypotheek van de duur betaalde boerderij op te hoesten en Corrie verzorgde in haar eentje de dieren in Tsjechië. De appartementen zijn inmiddels verbouwd en klaar voor de verhuur, maar de familie moet nu tóch een drastische beslissing nemen. Donderdag 25 september zien we hoe het Jan en Corrie en hun drie zoons Erik (23), Maikel (22) en Patrick (19) sindsdien vergaan is. Wonen zoons Erik en Maikel nog steeds samen in Beverwijk en hebben zij hun ouders kunnen helpen met het ophoesten van de hypotheek? En zijn koeien en vrouwen nog steeds de grote liefdes van jongste telg Patrick? In IK VERTREK antwoord op de vraag of Corrie en Jan hun droom opgeven, of doorgaan in de hoop op een financieel wonder?

Ondertussen runnen de Gooise Peter en Sylvia Engelbracht in Maleisië met succes hun spiksplinternieuwe resort. Zoon Storm (12) is nog niet helemaal in z'n sas. Door het ontbreken van een werkvisum gaat hij al anderhalf jaar niet naar school en dan slaat zélfs op een paradijselijk eiland de verveling toe.

In het TROS-programma IK VERTREK worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.