Politie Zeeland


---


O-1883-2008 Diefstal portemonnee, Goes
In een winkel in Lange Vorststraat in Goes werd woensdag tussen 14.00 en 14.30 uur de portemonnee van een 79-jarige vrouw uit Kapelle gestolen.
De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en enkele honderden euro's, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas, die op de grond stond, gestolen.

Z-1884-2008 Rijden onder invloed, 's-Heerenhoek
Op de Westerscheldetunnelweg bij 's-Heerenhoek werd woensdag omstreeks 17.30 uur een 67-jarige automobilist uit Axel aangehouden wegens rijden onder invloed.
De politie kreeg een melding dat de man dronken in zijn auto was gestapt in de Nederstraat in Middelburg en in de richting van de tunnel reed. Ter hoogte van het crossterrein kreeg de politie hem in de gaten. Tot aan de Westerscheldetunnelweg reed de man slingerend over de rijweg terwijl hij ook af en toe in de berm raakte. Een automobilist die achter hem reed, moest volop in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Ook reageerde de man niet op stoptekens van de politie. Op het tolplein waren inmiddels, in samenwerking met de Westerscheldetunnel, op verzoek van de politie, alle tolpoorten gesloten en kon de bestuurder worden aangehouden. Hij bleek ongeveer 3x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Z-1885-2008 Mishandeling in Hulst
In de Lange Nieuwstraat in Hulst kreeg een 22-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen woensdag omstreeks 18.30 uur enkele klappen van een hem onbekende bestuurder van een bestelbusje.
De 22-jarige man reed door de Lange Nieuwstraat, een eenrichtingweg, toen van de andere kant een man in een bestelbusje naderde. Toen ze ongeveer bumper aan bumper stonden claxonneerde de 22-jarige, maar de bestuurder van het busje ging niet terug. Hij stapte uit en gaf de 22-jarige door het geopende autoraam enkele klappen. Daarna liep hij terug naar zijn bestelbus en reed achteruit de Lange Nieuwstraat uit. De 22-jarige automobilist heeft aangifte gedaan van mishandeling.