ICT-ers kiezen (te) snel een baan

25/09/2008 07:00

Laurens Simonse Groep

...en blijven vervolgens niet lang bij hun eerste werkgever werken. Dit blijkt uit de Infirmo ICT-Monitor, het jaarlijks uitgevoerde onderzoek onder startende ICT-ers en ICT-studenten. Bedrijven beginnen met het werven van medewerkers al tijdens de studie van toekomstige ICT-ers. In 2008 is 32% van de ICT-ers tijdens de studie door een bedrijf benaderd tegenover 20% in 2007. 60% van de startende ICT-ers krijgt een baan aangeboden en 75% neemt vervolgens de baan aan.

Toch ziet slechts 37% van de ICT-ers zichzelf in de toekomst nog bij hun eerste werkgever werken. In 2007 zag 65% zichzelf na twee jaar nog binnen hetzelfde bedrijf werken.

'Dit komt door de succesvolle werving van bedrijven,' zegt Mark van Lanen, directeur van Infirmo. 'De vroegtijdige werving leidt tot een snelle baankeuze. Startende ICT-ers oriënteren zich minder op de ICT-arbeidsmarkt want ze krijgen toch wel een baan aangeboden. Zijn ze eenmaal aan het werk dan merken ze dat een snelle beslissing niet altijd de juiste is. De oriëntatie op de ICT-arbeidsmarkt door ICT-ers komt eigenlijk pas tijdens de eerste baan op gang. Vandaar dat beginnende ICT-ers na een aantal jaar van werkgever wisselen.'

Uit de Infirmo ICT-Monitor 2008 blijkt dat maar 54% zich voor het afstuderen oriënteert op de ICT-arbeidsmarkt. Daarentegen oriënteerde in 2007 64% zich op de ICT-arbeidsmarkt. In 2007 benaderde zelfs 54% zelf een bedrijf om over een baan te spreken. Dit jaar nam maar 23% van de ICT-ers zelf contact op met een bedrijf.

De Infirmo ICT-Monitor 2008 kende 195 respondenten met een ICT (gerelateerde) studie. Infirmo voert de ICT-Monitor uit om ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van startende ICT'ers in kaart te brengen.

Infirmo is een detacheringorganisatie voor jong, hoogopgeleide ICT'ers en is onderdeel van Laurens Simonse Groep. Zie ook www.infirmo.nl.

///einde persbericht///





http://www.infirmo.nl