Persberichten Eemland noord, 09.00 uur

Utrecht, 25-09-2008

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN\SPAKENBURG- Van 14.15 uur tot 15.00 uur is een verkeerscontrole uitgevoerd op de Westsingel en de Brahmslaan. In totaal zijn hier zes bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel en het niet kunnen tonen van de benodigde papieren.

Aanhoudingen voor berovingen en een diefstal

SOEST De politie denkt met de aanhoudingen van drie jongens een beroving, een poging beroving en een diefstal van een fiets uit een schuur te hebben opgelost. De verdachten, een 14-, 15- en 17-jarige uit Soest, werden op 14, 16 en 17 september aangehouden.

De politie verdenkt het trio van betrokkenheid bij de poging beroving op 31 juli van een 88-jarige vrouw uit Soest. De vrouw wandelde op de Vredehofstraat toen een jongen haar handtas uit het mandje van haar rollator trachtte te grissen. De vrouw begon te schreeuwen en hield haar tas vast. Afgeschrikt ging de jongen ervandoor en sprong op de fiets bij een medeverdachte.

Eveneens worden zij verdacht van het beroven van een 56-jarige vrouw uit Soest op de Di Lassostraat eind juli. Hierbij werd een tas met geld en goederen uit haar handen gegrist.

Verder worden de jongens verdacht in de periode eind juli-begin augustus van diefstal van een fiets uit een schuur bij een woning aan de Korte Hartweg.

Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoeksdossier wordt binnenkort afgerond en overgedragen aan het openbaar ministerie.

Aanhoudingen betrokken bij brandstichting in auto (zie persberichten Eemland noord dd. 22-09-2008)

EEMNES De politie heeft op grond van onderzoek nog twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting van een geparkeerde auto. Een 20-jarige man uit Eemnes werd op 23 september aangehouden. Een 19-jarige plaatsgenoot werd op 24 september aangehouden.

De auto stond op de Noordersingel en werd op 21 september in de avond in de brand gestoken. Getuigen meldden overlast van jeugd en agenten troffen op de plek een brandende auto aan. De jongeren waren verdwenen. De auto brandde geheel uit. Een 19-jarige man uit Hooglanderveen en een 22-jarige man uit Eemnes werden al eerder aangehouden voor (betrokkenheid) bij brandstichting.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek voort.