Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 25-09-2008

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij had gedronken. Omstreeks 01.20 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Klein Klaasjestraat. Kennelijk had de 34-jarige automobilist uit Amersfoort geen trek in de controle en ging er vandoor. Na een korte achtervolging reed de man zich klem en werd aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken en blies 740 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Laten blazen

LEUSDEN- Van 00.00 uur tot 01.00 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Randweg. In totaal moesten 90 automobilisten blazen en niemand van hen had te veel gedronken.

Mishandelaar aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdag werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een 44-jarige man uit Amersfoort in een horecagelegenheid aan de Achter het oude Stadhuis barkrukken omver had gegooid en vervolgens met een barkruk de 48-jarige medewerker had geslagen. De geweldpleger werd direct aangehouden en de 48-jarige man uit Amersfoort deed aangifte bij de politie.