Gemeente Rotterdam

Na de aankonding dat het misbruik van de wijkparkeergarages wordt aangepakt, werden al een flink aantal autos door de eigenaren zelf verwijderd.

Stadstoezicht: Schoonmaak wijkparkeergarages succes

Stadstoezicht Rotterdam kondigde al eerder aan dat het misbruik van de wijkparkeergarages zou worden aangepakt. Het gaat om illegaal geparkeerde autos en om autos die niet rijklaar zijn. Alle abonnementhouders zijn aangeschreven en gewaarschuwd. Afgelopen woensdag waren zes wijkparkeergarages in het Oude Westen aan de beurt.

Aanpak succes
Na de aankondiging dat het misbruik van de wijkparkeergarages wordt aangepakt, werd al een flink aantal autos door de eigenaren zelf verwijderd. Stadstoezicht is zeer tevreden dat in drie van de zes wijkparkeergarages geen illegale autos of wrakken werden aangetroffen. In de andere garages moesten toch nog elf autos worden afgevoerd. Maar de eigenaren van vier autos konden het afvoeren van hun auto nog net voorkomen. Zes andere autos werden wel afgevoerd. Een zevende auto was in een zodanige staat dat die pas vandaag kan worden verwijderd.

Extra handhaven
Stadstoezicht waarschuwt dat de komende tijd in de wijkparkeergarages extra wordt gecontroleerd om te voorkomen dat de illegale voertuigen weer terugkeren. Binnenkort maakt Stadstoezicht bekend waar de volgende schoonmaakactie wordt gehouden

Bron: Stadstoezicht, 25-09-2008